Journalist Wierd Duk woest op D66'er Sydney Smeets: 'Ziek'

Journalist Wierd Duk woest op D66'er Sydney Smeets: 'Ziek'

D66'er Sidney Smeets ligt onder vuur. Bron: D66 / YouTube Creative Commons

Onlangs is D66'er en advocaat Sydney Smeets erin geslaagd om iemand die hem op het internet 'beledigde' veroordeeld te krijgen. De Telegraaf-journalist Wierd Duk vindt dit volstrekt belachelijk. Want, zegt Duk, Smeets beledigt zelf mensen als Duk systematisch. Continu. En op de meest vreselijke manieren.

Er is de afgelopen maanden veel gezegd en geschreven over Smeets, de controversiële D66'er die mogelijk terugkomt in de Tweede Kamer nu twee D66-Kamerleden opstappen. Hij is een bijzonder controversiële man die er een privéleven op nahoudt waar nogal wat op aan te merken valt volgens critici.

Maar mensen die daar hard over schrijven worden door Smeets zo, hop, even voor de rechter gesleept. Aangezien hij D66'er is worden die mensen natuurlijk vervolgens veroordeeld door een D66-rechter, want ons helpt ons.

Het aparte is echter dat Smeets systematisch anderen tot op het bot beledigt. Nu heeft hij het weer voorzien op Wierd Duk, de journalist van De Telegraaf. Duk pikt dat niet en vecht publiekelijk terug.

Smeets citeerde een tweet van het satirische blad The Onion. "Conservatives claim Hitler's nazi allegiance was greatly exaggerated," aldus de satirische titel. Smeets reactie? "Hey, heeft Duk een internationale doorbraak gemaakt?"

Duk reageert daar woedend op. "Sidney Smeets krijgt mensen veroordeeld die hem beledigen. Zelf permitteert dit voormalige D66-Kamerlid (!) zich dit over een journalist. Ziek is een land waar dit mogelijk is," aldus de journalist.

Vervolgens stelt hij in een vervolgtweet dat er ongetwijfeld mensen zijn die denken: doe dan aangifte Wierd. "We déden aangifte en het OM achtte dit soort uitingen strafbaar wegens 'belediging' maar heeft geen capaciteit en geen tijd om tot vervolging over te gaan. Ze hebben wél tijd voor de aangiftes van Smeets."

Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.

Met andere woorden, het OM is het met Duk eens dat deze uitspraken/tweets van Smeets strafbaar zijn... maar ze gaan hem niet vervolgen. Want ze hebben het veel te druk. Alleen maken ze wél zaken van mensen die Smeets bekritiseren/beledigen.

Goh. Je gaat bijna denken dat het OM een agenda heeft, he? Zo gek.

Lees meer over:
Misdaad Sidney Smeets Wierd Duk

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties