screen shot 2023 04 28 at 151711

Wierd Duk geschokt door D66-Europarlementariër die 'genderkritiek' wil verbieden: 'Altijd maar verbieden, verbieden, verbieden'

Politiekapr 28 2023, 19:30
De Nederlandse Europarlementariër Samira Rafaela heeft bij een verhoor over 'de backlash tegen vrouwenrechten en Transgender Europe's claims dat feministen de democratie ondermijnen, laten weten dat ze vindt dat 'genderkritische stemmen' de mond gesnoerd moeten worden. Samira is van D66. Telegraaf-journalist Wierd Duk reageert hier geprikkeld op.
In deze video kun je horen hoe de D66'er uitlegt dat genderkritische stemmen wat haar betreft publiekelijk geen geluid mogen maken. "We moeten de manier waarop ze denken niet accepteren," zei Samira onder meer. Daarbij vertelde ze ook dat ze wil dat de EU gaat onderzoeken hoe sommige 'anti-genderbewegingen' vernietigd kunnen worden, en "dat sommige van deze bewegingen niet getolereerd moeten worden in dit parlement.
"We moeten de manier waarop ze over mensen denken niet accepteren," ging de D66'er verder. "Of het nu over de LHBTI-gemeenschap gaat, of vrouwen, of de transbeweging... we moeten ze niet in staat stellen om te participeren in democratische instituties."

Wierd Duk: 'Alleen maar verbieden!'

Telegraaf-columnist Wierd Duk is enorm geschrokken van deze video, laat hij weten op Twitter. "Zelden zie je een in naam democratische partij zo openlijk oproepen om de principes van de democratie / de Vrijheid van meningsuiting te schenden," aldus Duk. "Deze afslag naar de instelling van een gedachtenpolitie is serieus gevaarlijk."

RT dit, zelden zie je een in naam democratische partij zo openlijk oproepen om de principes van de democratie / de VvMU te schenden. Deze afslag naar de instelling van een gedachtenpolitie is serieus gevaarlijk:

WORIADS Europe
WORIADS Europe
@WORIADS_eu

Dutch MEP @samiraraf suggests gender critical voices have no place in a democracy at an EP hearing on the backlash against women's rights & Transgender Europe's claims that GC feminists threaten democracy. This is still a democracy. Vote. & Tell Sam what you think @CoachCaroline

2.0K
Reply
In een andere tweet stelt hij vervolgens dat D66'ers maar één soort hobby hebben: "Verbieden verbieden verbieden, ze doen niks liever."
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
D66'ers roepen de laatste tijd steeds vaker dat mensen die andere denkbeelden hebben dan zij gecensureerd worden - en, als ze hun mening verkondigen vanuit professioneel opzicht, dat ze hun baan dan moeten verliezen. In Amerika noemen ze dit deplatforming: andersdenkenden nooit meer een platform geven, waardoor burgers niet in aanraking kunnen komen met die andere ideeën.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten