shutterstock 1360376510

Kritiek VVD omtrent immigratiecijfers neemt toe, ondanks jarenlange regeringsdeelname

Politiekapr 28 2023, 18:30
Het aantal asielzoekers dat naar Nederland komt, kan dit jaar oplopen tot maar liefst 77.000, zo blijkt uit berekeningen die het kabinet naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Staatssecretaris Van der Burg (Asiel) geeft toe dat hij zich zorgen maakt over de situatie en dat de instroom van asielzoekers naar verwachting de komende jaren structureel zal blijven toenemen.
Critici vinden het opmerkelijk dat de VVD nu pas deze zorgen uit, aangezien de partij al dertien jaar aan de macht is in Nederland en dus in de positie is geweest om eerder actie te ondernemen omtrent de immigratiecijfers.
Desondanks erkent Van der Burg geen idee te hebben wanneer het kabinet erin zal slagen de beloofde maatregelen te treffen om de instroom van asielzoekers te verminderen. Volgens hem moet een oplossing voor dit vraagstuk internationaal worden geregeld.
Hoewel premier Rutte eerder beloofde de instroom van asielzoekers te verlagen, stelt staatssecretaris Van der Burg dat men voor vragen over de positie van de VVD bij de partij zelf terecht moet. Ondertussen trekt het kabinet meer geld uit voor de opvang van asielzoekers om te voorkomen dat mensen op straat moeten slapen. Van der Burg geeft aan dat er ingezet wordt op het creëren van meer opvangplekken.
Het meest waarschijnlijke scenario dat de staatssecretaris schetst, is dat er dit jaar ongeveer 70.000 asielzoekers naar Nederland zullen komen. Echter, volgens de berekeningen kan dit aantal oplopen tot 77.000. VVD-Europarlementariër Malik Azmani spreekt zich in 'De week van Drs. Kee' uit over deze prognose: "Het is belachelijk veel en het land kan het niet aan."
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
De kritiek op de VVD, die al jarenlang regeert, neemt toe. De vraag rijst waarom de partij niet eerder maatregelen heeft getroffen om de instroom van asielzoekers te beperken, en of het huidige kabinet in staat is om effectieve oplossingen te bieden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten