wierdduk

Wierd Duk: De wurggreep van politieke correctheid, het smeulen van zinvol debat door Van Meijeren's uitspraken

Politiekmei 10 2023, 10:00
Gisteren voltrok zich een weer een sterk staaltje politieke correctheid in de Tweede Kamer die de ware intolerantie van de politieke elite blootlegde. De analyse van FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren werd genadeloos onderdrukt tijdens een debat over racisme bij de politie. Dit schaamteloze voorbeeld van censuur illustreert de systematische onderdrukking van een zinvol debat door de heersende klasse in de Tweede Kamer.
Van Meijeren wilde niets anders dan een eerlijke discussie aangaan over belangrijke kwesties die onze natie aangaan. Hij benoemde de verontrustende incidenten waarbij allochtone jongeren een 14-jarige autochtone jongen in Amsterdam brutaal in elkaar sloegen. In plaats van deze kwestie serieus te nemen, besloten zijn tegenstanders om hem te verstikken en zijn stem tot zwijgen te brengen.
Het is verbijsterend dat juist Van Meijeren, die zich inzet voor de veiligheid en het welzijn van onze samenleving, wordt aangevallen en monddood gemaakt. Door hem het woord te ontnemen, ontnemen ze ons, het volk, de mogelijkheid om onze bezorgdheid te uiten over de zorgwekkende opkomst van gewelddadige jeugdgroepen. In plaats van open te staan voor debat en constructieve oplossingen, kiezen ze voor censuur en demonisering.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.
Opiniemaker Wierd Duk heeft deze onderdrukking verdedigd en Van Meijeren bekritiseerd. In plaats van zijn rol als onpartijdige waarheidszoeker te vervullen, heeft Duk ervoor gekozen om zijn eigen politieke agenda na te streven. Hij verkettert Van Meijeren en de FVD zonder zelfs maar een schijn van objectiviteit. Wat van Meijeren heeft geconstateerd dat heeft een groot deel van het land geconstateerd die het kopschopfilmpje op Station Amsterdam Bijlmer hebben gezien. Een groep jongeren die als beesten een weerloze jongen in elkaar schopten is een juiste constatering. Je mag ze primaten en tuig noemen. Daar is niks bots aan.
Duk beweert dat het debat moet gaan over de vraag hoe we moeten omgaan met deze gewelddadige groepen jongeren. Maar dit debat moet wel plaatsvinden zonder racistische en denigrerende taal. Sorry Wierd, in de grootste vergaderzaal moet alles gezegd kunnen worden. Het is niet een grote safe space. En ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is. We moeten volksvertegenwoordigers niet gaan muilkorven, omdat hun opponenten niet tegen de ongezouten harde waarheid kunnen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten