Sigrid Kaag Minister van Financiën DJH0034

Kaag doet huiliehuilie omdat zij tientallen aangiften heeft moeten doen terwijl Wilders 1000 keer aangifte heeft gedaan

Politiekdec 23 2022, 13:40
Het is onacceptabel dat Sigrid Kaag (D66) tientallen keren aangifte heeft moeten doen vanwege bedreigingen aan haar adres. Niemand verdient doodsbedreigingen en het is van groot belang dat dergelijke dreigementen serieus worden genomen en dat de daders hiervoor verantwoordelijk worden gehouden. Alleen is het wel frappant te noemen dat het geen nieuws is als Geert Wilders al 1000 keer aangifte heeft moeten doen in 2022 vanwege bedreigingen aan zijn adres. Het is wel toevallig dat Kaag weer in een slachtofferrol wordt gepositioneerd nu er nieuwe verkiezingen aankomen in maart 2023.
Het is echter belangrijk om te onthouden dat bedreigingen en intimidatie helaas een realiteit zijn voor veel mensen in de politiek, ongeacht hun politieke overtuigingen. Geert Wilders (PVV) heeft dit jaar al 1000 keer aangifte moeten doen vanwege bedreigingen en zelfs een fatwa uit Pakistan. Dit is eveneens onacceptabel en aan deze dreigementen moet ook serieus aandacht worden besteed. Wilders komt met zijn reactie nadat Kaag haar huilliehuilie verhaal heeft gedaan bij Op1 gisteravond.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Als kerstboodschap geven wij mee dat het belangrijk is dat we ons allemaal tegen bedreigingen en intimidatie verzetten en dat we ons blijven inzetten voor een respectvol en verantwoordelijk debat. Als we niet opkomen voor de rechten van anderen, staan we toe dat het debat wordt gekenmerkt door haat en geweld, in plaats van door respect en begrip. Laten we ons daarom allemaal inzetten voor een respectvolle en verantwoordelijke manier van debatteren. Als het aan extreemlinks ligt wordt het vrije woord gesmoord en dat mogen we nooit toestaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten