screen shot 2023 01 26 at 180511

Kamervragen PVV'er Alexander Kops over lange wachtrijen sociale huurwoningen na schrijnend verhaal in de Telegraaf

Politiekapr 06 2023, 18:00
Het PVV-kamerlid Alexander Kops heeft Kamervragen gesteld na een triest verhaal in De Telegraaf over de woningnood in Nederland. Het verhaal gaat over Ray Suijkerbuijk, een 34-jarige man die nog steeds bij zijn ouders woont vanwege de lange wachttijden voor een sociale huurwoning. Suijkerbuijk staat al 16 jaar ingeschreven bij Woningnet, maar heeft nog nooit uitzicht gehad op een woning.

Het is toch een ongekende schande. Nederlanders wachten 14 jaar, 16 jaar of nog langer op een sociale huurwoning, belanden telkens weer in de wachtrij en hebben geen uitzicht op een woning — terwijl statushouders nog altijd massaal voorrang krijgen. #PVV-Kamervragen ⬇️

Image
De Telegraaf
De Telegraaf
@telegraaf

„Op je 34e nog bij je ouders inwonen, dat is toch niet normaal?” telegraaf.nl/nieuws/3996648…

221
Reply
Kops vindt het ongekend dat Nederlanders zo lang moeten wachten op een sociale huurwoning, terwijl statushouders nog altijd massaal voorrang krijgen. Hij stelt hierover Kamervragen aan de verantwoordelijke minister, Hugo de Jonge (CDA). De Jonge vindt het normaal dat statushouders voorrang krijgen op Nederlanders die op de wachtlijst staan voor een sociale huurwoning. Dit is een doorn in het oog voor realistisch Nederland. We laten onze eigen mensen letterlijk in de kou staan.
De woningnood in Nederland is al jaren een groot probleem. Vooral voor alleenstaanden is het vinden van een betaalbare woning een uitdaging. Door de grote vraag naar sociale huurwoningen zijn de wachttijden opgelopen tot soms wel meer dan 10 jaar.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het verhaal van Suijkerbuijk laat zien hoe schrijnend de situatie kan zijn. Hij woont noodgedwongen bij zijn ouders en heeft geen enkel uitzicht op een eigen woning. De PVV vindt dat de prioriteiten moeten worden verlegd en dat Nederlanders voorrang moeten krijgen op statushouders bij het toewijzen van sociale huurwoningen. Dit past perfect bij het Nederland van Mark Rutte. Alles loopt spaak. Aan alles is er tekort. Oplossen ho maar. Nee zolang Rutte maar premier kan blijven. Rutte is maar met een ding bezig is en dat is politiek overleven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten