Kamervragen Van Haga (BVNL): "Nieuwe wetgeving uit Brussel belemmert zoektocht naar vermiste kinderen"

Kamervragen Van Haga (BVNL): "Nieuwe wetgeving uit Brussel belemmert zoektocht naar vermiste kinderen"

Politiekjun 16, 17:00
De partij Belang van Nederland (BVNL) heeft Kamervragen gesteld over de nieuwe Europese wetgeving die de zoektocht naar vermiste kinderen zou bemoeilijken. Aanleiding hiervoor is de noodkreet van Amber Alert, die stelt dat het gebruik van kunstmatige intelligentie beperkt zou worden door de zogeheten 'AI Act' die momenteel in Brussel wordt besproken.
Volgens Amber Alert is kunstmatige intelligentie van cruciaal belang bij het snel opsporen en terugvinden van vermiste kinderen. Het stelt hen in staat om snel op te schalen en efficiënt te handelen in ernstige gevallen. De beperkingen die de voorgestelde wetgeving met zich meebrengt, zorgen voor grote zorgen bij Amber Alert en hebben geleid tot het luiden van de noodklok.
BVNL-fractievoorzitter Van Haga reageert verontwaardigd op de belemmeringen die de nieuwe wetgeving met zich meebrengt: "Het is absurd dat we worden bemoeilijkt bij het terugvinden van vermiste kinderen door Brusselse bureaucratie. Het belang van onze kinderen moet altijd voorop staan." Met de Kamervragen wil BVNL opheldering krijgen over de gevolgen van de voorgestelde wetgeving en zich inzetten voor het belang van de zoektocht naar vermiste kinderen.
De gestelde vragen richten zich onder andere op de problemen die Amber Alert ziet in de AI Act en het morele dilemma dat ontstaat bij het gebruik van kunstmatige intelligentie voor deze zoektocht. Daarnaast wordt de minister van Justitie en Veiligheid gevraagd of hij bereid is zich in Brussel in te zetten om te voorkomen dat deze wetgeving daadwerkelijk wordt doorgevoerd.
Ook wordt er aandacht besteed aan de oproep die gedaan is in het programma AvondGasten Europa om Amber Alert in heel Europa te gebruiken. De mogelijkheden van een bredere inzet van Amber Alert worden hiermee benadrukt en vormen een belangrijk onderdeel van het debat rondom de zoektocht naar vermiste kinderen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Het is afwachten hoe de minister van Justitie en Veiligheid zal reageren op de gestelde vragen en of er actie ondernomen kan worden om de beoogde beperkingen van kunstmatige intelligentie bij de zoektocht naar vermiste kinderen tegen te gaan. De focus ligt echter vast op het belang van de kinderen en het waarborgen van een effectieve en efficiënte opsporing.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten