shutterstock 2059489217

PVV Noord-Brabant ziet kansen na klappen coalitieakkoord: "PVV Noord-Brabant wil échte verandering vorm geven!"

Politiekjun 16 2023, 18:00
De provincie Noord-Brabant staat voor een uitdagende situatie nu de onderhandelingen voor een nieuwe coalitie zijn mislukt. De BoerBurgerBeweging (BBB) heeft aangekondigd dat de partij niet kan instemmen met het voorgestelde bestuursakkoord, met name vanwege de stallendeadline voor boeren. Deze impasse heeft geleid tot onzekerheid en vraagtekens over de toekomstige samenstelling van de coalitie.
Een van de partijen die openstaat voor mogelijke vervolggesprekken is de PVV Noord-Brabant. De PVV heeft aangegeven het beste te willen voor zowel de boeren als de burgers in Brabant. Na de verkiezingen in maart, waarbij de PVV 4 zetels heeft behaald, willen zij werkelijke verandering teweegbrengen. De partij ziet nieuwe onderhandelingen als een kans om dit te realiseren. Alexander van Hattem, fractievoorzitter van de PVV Noord-Brabant, heeft aan De Dagelijkse Standaard laten weten dat zijn partij bereid is deel te nemen aan toekomstige formatiegesprekken met als doel het bereiken van het beste voor de boeren en burgers in Brabant.
"PVV Noord-Brabant wil échte verandering vorm geven, zoals de kiezers in maart duidelijk kenbaar hebben gemaakt en daar bieden nieuwe onderhandelingen kansen voor. De PVV Noord-Brabant staat open om deel te nemen aan de volgende (in)formatiegesprekken om het beste voor onze boeren en burgers in Brabant te bereiken."
De PVV is met 4 zetels net zo groot als GroenLinks, de PvdA en de SP in Noord-Brabant. Het zou daarom wellicht verstandig zijn als de BBB en de VVD hun beoogde coalitiepartners terzijde schuiven en GroenLinks en de PvdA vervangen door bijvoorbeeld de SP en de PVV. De situatie in Noord-Brabant blijft voorlopig nog onzeker. De provincie, waar de VVD jarenlang de grootste partij was, moet zich nu heroriënteren met de BBB als grootste partij met 11 zetels. De vorming van een coalitie die voldoende draagvlak heeft, wordt met argusogen gevolgd door de inwoners van Brabant. Het is afwachten hoe de verdere ontwikkelingen zullen verlopen en welke partijen uiteindelijk deel zullen uitmaken van de nieuwe coalitie.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten