2048px breda terras grote markt

"Kids Klimaat Experience" bestookt basisschoolkinderen met de ernstige gevolgen van Klimaatverandering

Politiekmei 10 2023, 15:00
Breda staat drie dagen lang in het teken van de “Kids Klimaat Experience”. Tijdens het evenement leren kinderen alles wat te maken heeft met water en het klimaat. TV-boswachter Arjen Postma komt de kinderen uitleggen hoe we ons voorbereiden op een duurzame toekomst.
Net nu de storm rondom de ‘lentekriebels’ lijkt te zijn gaan liggen steekt er alweer vrij snel een ander links feestje de kop op. Op 10, 11 en 12 mei vindt namelijk de tweede editie plaats van de “Kids Klimaat Experience”. Het is een initiatief van de gemeente Breda en Waterschap Brabantse Delta. Gedurende het drie dagen durende evenement worden kinderen bestookt met de dramatische gevolgen van klimaatverandering. “Wat is het, wat zijn de oorzaken en gevolgen voor mens en dier? Hoe kunnen we zelf aan de slag om de gevolgen van klimaatverandering te beperken?” Is te lezen op de website. Het evenement is gratis toegankelijk voor basisschoolkinderen van groep 7 en 8. De sprekers sporen de kinderen aan om zelf stappen te zetten om klimaatverandering tegen te gaan.
Niet zo gek dat uitgerekend in Breda deze Klimaat Experience de kop op steekt. Met GroenLinks in het college en de ambitie van het college om Breda om te toveren naar: “Breda Stad in een Park” is Breda volledig gekaapt door de linkse agenda. Ondanks dat Breda een echte “VVD-stad” is en tevens een VVD-kweekvijver voor “talent” van de liberalen die uiteindelijk doorstromen naar Den Haag lijkt het er op dat de Bredase VVD ook op lokaal niveau de regie volledig kwijt is. Het is dan ook zorgelijk dat er weinig tot geen verzet is vanuit de Bredase politiek. Enkel FVD en LPF Breda durven kritisch te zijn op dit soort streken van het Bredase college.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten