Screen Shot 2022 09 08 at 174736

Briefje van Jan: Een verwerpelijke aanval op Raisa Blommestijn om politiek correct te willen deugen

Binnenlandmei 10 2023, 16:00
Vandaag heeft Jan Dijkgraaf in zijn Briefje van Jan een ongegronde en veroordelende aanval gelanceerd op Raisa Blommestijn, een medewerkster van de NPO en bekend als presentatrice van Ongehoord Nieuws (ON!). Dijkgraaf schroomt niet om haar publiekelijk af te zeiken en beschuldigt haar van het verspreiden van strafbare racistische drek.
Het is betreurenswaardig dat Jan Dijkgraaf ervoor kiest om zijn column te gebruiken om persoonlijke aanvallen te lanceren. Door Raisa Blommestijn publiekelijk te beschuldigen van het verspreiden van strafbare racistische uitspraken, gaat Dijkgraaf voorbij aan de feiten en presenteert hij zijn eigen aannames als waarheid.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Het is belangrijk om te benadrukken dat het vrije woord en vrijheid van meningsuiting essentiële pijlers zijn van onze democratie. Echter, het recht op vrijheid van meningsuiting gaat gepaard met verantwoordelijkheid. Het is cruciaal om de grens tussen vrije meningsuiting en haatzaaiende taal te respecteren. Het is ongepast en onverantwoordelijk om zonder bewijs iemand te beschuldigen van het verspreiden van strafbare racistische drek, zoals Dijkgraaf doet in zijn column.
Door Raisa Blommestijn te beschuldigen van het nastreven van vervolging om zichzelf als 'martelares van het vrije woord' te profileren, maakt Dijkgraaf insinuaties die nergens op gebaseerd zijn. Deze beschuldigingen getuigen van een gebrek aan respect en een verkeerde interpretatie van de intenties van een individu. Het is onaanvaardbaar om iemands motivatie in twijfel te trekken zonder enig bewijs of basis.
Bovendien is het uiterst denigrerend om Raisa Blommesteijn te vergelijken met andere individuen en haar talenten te minimaliseren. Het idee dat zij zou streven naar bekendheid ten koste van anderen, is een aanname die geen enkele grond heeft. Het is niet aan Jan Dijkgraaf om te oordelen over de intenties en ambities van anderen zonder enig bewijs of rechtvaardiging.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Het is teleurstellend om te zien dat dit soort persoonlijke aanvallen de aandacht afleiden van werkelijke inhoudelijke discussies en het debat vervuilen. Het is belangrijk dat we ons richten op constructieve dialogen en respectvolle uitwisselingen van ideeën. Door individuen publiekelijk aan te vallen en te beschuldigen zonder enige grond, wordt het fundament van een gezonde en open samenleving ondermijnd. Dit alleen maar om politiek correct te willen deugen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten