20220228 debat over situatie in oekraine baudet 11

Kijk! Thierry Baudet fileert luie coalitie PLUS CDA minion Bontenbal: 'Ga aan het werk, en ja, EerlijkEten is ERG GOED'

Politiekmrt 21 , 11:58
Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet is er niet van onder de indruk dat de gesprekken tussen PVV, BBB, NSC en VVD zo lang met elkaar praten. In de Kamer noemde hij de formatie "van Human Resources niveau" en riep hij de partijen op om "aan het werk" te gaan. "Maak er wat moois van, als we het op inhoud kunnen steunen, zullen we dat doen." Ongelooflijk genoeg kwam CDA-leider Henri Bontenbal daarop langs in een poging Baudet te beledigen vanwege het EerlijkEten-initiatief.
Baudet is er klaar mee dat de gesprekken over een coalitie maar voortduren en voortduren. Er moet maar eens iets besloten worden. Welk poppetje op welke plek zit interesseert hem niet. Het gaat om hem om de plannen van de partijen die zeggen te formeren.
"Het is vier maanden na de verkiezingen en er is nog steeds geen begin gemaakt van inhoudelijke gesprekken over nieuwe meerderheden, nieuwe coalities. Dat vind ik slecht, dat vind ik veel te lang duren. En ook vandaag denk ik, ja, er worden wat politieke punten gescoord, er wordt politiek met een kleine 'p' bedreven, maar het nieuws dat er is, is dat vier partijen inhoudelijk met elkaar gaan spreken over wat ze met het land willen."
"Dat is prima. Laat ze met voorstellen komen. Kom met een program, wij zullen daar inhoudeljk graag naar kijken. Maar op dit Human Resource-niveau vind ik eigenlijk de tijd die we eraan besteden, niet waard."
Daarom wilde hij er niet veel tijd aan besteden, ging hij verder. "Ga aan het werk. Maak er iets moois van. Als wij het op inhoud kunnen steunen dan zullen we dat doen. Als we het niet kunnen steunen dan zullen we daar inhoudelijke kritiek op leveren. Maar wij zijn de politiek ingegaan om op inhoud te spreken over het land en niet ons bezig te houden met dit getet voor tet op het niveau van de poppetjes."

Bontenbal speelt spelletjes

Hilarisch genoeg kwam vervolgens CDA-leider Henri Bontenbal naar voren om Baudet te interrumperen. Het was, zei de nepchristendemocraat, heel goed "dat we niet politiek met een kleine 'p' bedrijven..." Waarna hij dat natuurlijk met heel veel plezier alsnog deed.
Want, zei hij quasi snedig, "is het verkopen van maaltijdboxen dan politiek met een grote 'P'?" Achter hem zie je op de video vervolgens Pieter Omtzigt lachen. Wat vond hij dat toch leuk, die 'outsider' die wars is van persoonlijke aanvallen en alleen bezig is met de inhoud, zeg!
Hiermee doelde Bontenbal natuurlijk op het geweldige EerlijkEten initiatief van Baudet, Van Meijeren, Freek Jansen, en een groot aantal onafhankelijke Nederlandse boeren. Dit bedrijf is opgezet om voor een heel mooi prijsje geweldige producten direct van de Nederlandse boer naar de Nederlandse burger zelf te brengen. Het scheelt ontzettend in de kosten én de kwaliteit is veel beter dan wat je aantreft in de schappen in je plaatselijke supermarkt.
Tegelijkertijd zorgt EerlijkEten ervoor dat de dieren van wie het vlees is goed behandeld worden tijdens hun leven en op een nette manier geslacht worden. Geen misbruik, geen wangedrag. Het is heerlijk vlees van een Nederlandse boer... en van een dier dat een goed leven én een goede dood heeft gehad.
Afijn, Bontenbal dacht dus dat hij Baudet hiermee kon aanvallen. Maar die knipperde niet eens met zijn ogen en zag dit terecht als een geweldige gelegenheid om EerlijkEten aan te prijzen.
"Nee, dat staat daar los van," antwoordde Baudet. "Dat is één van de diverse bedrijven die in ons ecosysteem tot wasdom aan het komen zijn. En ik kan het u van harte aanbevelen. U állen overigens, want ik hoorde hiervoor Esther Ouwehand spreken over misstanden in de veehouderij."
"Nou, die erkennen wij ook," legt hij vervolgens uit. "Ik ben vorige week naar een slachthuis geweest, [heb] de hele keten gezien van onze geweldige dieren. Die krijgen alleen maar gras te eten, die worden op een heel goede manier geslacht. Ik ben er ontzettend trots op dat we dat naast ons politieke werk ook aan het opzetten zijn."
(Artikel gaat verder onder deze banner)
Zo is het. Het hilarische is dat Bontenbal ongetwijfeld dacht dat hij Baudet hiermee te kakken zette. Het tegendeel is waar. Het gaf Baudet juist een geweldige mogelijkheid om EerlijkEten te promoten. En ja, dat werkte. Want zoals bekend werken wij van DDS samen met EerlijkEten. Onze redacteurs en families eten niet alleen met veel liefde uit de Allround- en/of de Vleesbox, maar het is ook nog eens zo dat als onze lezers via onze speciale link een doos bestellen - om het te proberen, en dan als ze tevreden zijn zoals we ongetwijfeld zullen zijn, dan kunnen ze er wekelijks of tweewekelijks mee doorgaan (je kan het zelfs instellen dat je elke maand een doos krijgt als je dat wil; je kunt je eigen schema instellen) - dat wij daar dan een bescheiden commissie van krijgen. Op die manier zorg je ervoor dat jij goed eet, dat de Nederlandse boer gesteund wordt, dat EerlijkEten groter wordt, én dat DDS kan blijven bestaan - en kan doorgroeien!
Hoe dan ook, vanwege die commissie kunnen wij zien dat we heel wat meer dozen hebben verkocht de afgelopen 24 uur. En dat komt allemaal door meneer Bontenbal. Die bracht het ter spraken, en opeens gingen de verkoopcijfers explosief de lucht in.
Geweldig dus, Henry, duizendmaal dank! Als je zo lief wilt zijn: doe het nog een paar keer alsjeblieft. Hoe vaker, hoe beter!
Heb jij nog geen Doos van EerlijkEten besteld? Doe dat nu dan alsnog, al was het maar om meneertje Bontenbal een loer te draaien! Probeert het een keer en je zult zien: het is het geld MEER dan waard en de inhoud is ECHT waanzinnig LEKKER en VERS. (Bedankt he, Henri!)
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten