susie wolff fia 3

Puinzooi FIA houdt aan! Vrouw van Mercedes topman pakt FIA aan: 'Ze heeft strafrechtelijke klacht ingediend'

sportmrt 21 , 11:04
De FIA blijft onder vuur liggen. Dit keer niet vanwege mogelijk wanbedrag van de topman van de FIA, de Emirati Mohammed Ahmad Sultan Ben Sulayem, maar omdat Susie Wolff - de vrouw van Mercedes Formule 1-topman Toto Wolff - een strafrechtelijke klacht heeft ingediend tegen autofederatie Fédération Internationale de l'Automobile (FIA). En ja, eigenlijk is dat nog wel terecht ook.
Vorig jaar kwam in het nieuws dat Susie Wolff "mogelijk" geheime informatie had doorgespeeld aan haar man, Toto. Susie is namelijk de vrouw achter F1 Academy, de race-klasse voor vrouwen. In die hoedanigheid zou ze mogelijk informatie hebben verkregen die de gewone teambazen van F1 (nog) niet mocht hebben. Maar Toto zou die informatie wel in handen hebben gekregen. Via haar.
Tenmniste, dat was de beschuldiging. Een klacht hierover zou binnengekomen zijn bij de FIA - een klacht van andere F1-teams. De FIA liet weten de zaak te gaan onderzoeken. Want dit soort dingen nemen ze daar, zeiden ze, "heel serieus."
Alleen kwamen er vervolgens allemaal teams naar voren met een statement. Stuk voor stuk lieten ze weten: "Wij hebben niet geklaagd." Uiteindelijk bleek dat alle tien teams ontkenden er iets mee te maken hadden. En de FIA? Die moest publiekelijk door het stof: er kwam toch geen onderzoek want, inderdaad, er was geen klacht binnen gekomen.
Susie vindt nu dat de FIA haar ernstig beschadigd heeft. Daarom laat ze weten op haar sociale mediakanalen dat ze "kan bevestigen dat ik een strafrechtelijke klacht heb ingediend bij het Franse Hof deze afgelopen 4 maart in verband met uitspraken van de FIA over mij in December. Er is nog steeds geen transparantie en verantwoordelijkheid betracht met betrekking tot het gedrag van de FIA en haar personeel in deze zaak."
"Ik vind het belangrijker dan ooit om wangedrag publiek te maken en ervoor te zorgen dat de betrokken mensen daar verantwoordelijk voor worden gehouden. Hoewel sommigen mogen denken dat hun stilte betekent dat hen geen enkele blaam treft, is dat niet zo," sluit ze af.
Hoewel we allemaal grote fan zijn van de Formule 1 tegenwoordig - en terecht, het is fantastisch om te zien hoe Max huis houdt daar - is het bij de FIA echt één grote shitshow geworden. De ene na de andere controverse ziet het licht. Ze vechten elkaar allemaal de deur uit.
Je vraagt je af of dit onderhand niet eens beter kan. Blijkbaar niet. Maar het is wel om kotsmisselijk van te worden. Want op deze manier beginnen ze de autosport echt te beschadigen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten