Klimaatgek Greta Thunberg gepakt met boete: ze negeerde een politiebevel

Klimaatgek Greta Thunberg gepakt met boete: ze negeerde een politiebevel

Politiekjul 24, 15:00
Oh, wat een verrassing! Onze favoriete klimaatprinses, Greta Thunberg, heeft weer eens de regels aan haar laars gelapt. Dit keer heeft ze een politiebevel genegeerd tijdens een protest in Malmö. Maar maak je geen zorgen, ze had een goede reden - volgens haar dan. Ze beweerde dat ze niet schuldig was omdat het, gezien de klimaatcrisis, noodzakelijk was de agent niet te gehoorzamen. Natuurlijk, Greta, we begrijpen het. De regels gelden niet voor jou.
Op 19 juni blokkeerde ze samen met andere demonstranten een weg voor tankwagens bij de haven van Malmö. Ze kreeg het bevel de weg vrij te maken, maar deed dat niet. Waarom zou ze ook? Ze is tenslotte Greta Thunberg, de onaantastbare klimaatactiviste.
En dit is niet de eerste keer dat ze een politiebevel negeert. Eerder dit jaar werd ze kort vastgehouden bij een demonstratie vlakbij het Duitse Lützerath. Ze stond met een groep van zestig tot zeventig demonstranten aan de rand van de bovengrondse mijn Garzweiler, iets wat door de politie verboden was. Toen agenten haar voor haar eigen veiligheid vroegen om weg te gaan en ze daar geen gehoor aan gaf, zou ze weggedragen zijn. Maar ze werd niet gearresteerd. Natuurlijk niet, ze is tenslotte Greta Thunberg.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) In deze tijden is het belangrijker dan ooit dat er media zijn die zich verzetten tegen de klimaatpropaganda van Greta en haar vrienden. De Dagelijkse Standaard doet dat! Elke dag weer! Wij laten lezers zien hoe hypocriet klimaatgekkies zijn... Maar dat kunnen we alleen doen met jouw steun. Doneer nu aan DDS, via BackMe, en help ons Klimaatgestoorden te bestrijden.
Dus, wat is de prijs voor haar laatste daad van rebellie? Een boete van 130 euro. Een schijntje voor iemand als Greta, maar een duidelijk signaal dat zelfs zij niet boven de wet staat. Maar wees gerust, ik twijfel er niet aan dat ze deze boete zal zien als een badge van eer, een bewijs van haar toewijding aan de zaak. En wij, gewone stervelingen, kunnen alleen maar toekijken en ons afvragen: wat zal Greta Thunberg de volgende keer doen om de regels te breken?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten