shutterstock 1957031485

Greta Thunberg's CO2 Tweet: Schokkende onthulling of slimme paniekmarketing?

Buitenlandapr 10 2023, 12:00
In het fantastische, digitale land van Twitter is Greta Thunberg - het eeuwige orakel van klimaatdoem - weer eens op de alarmbel aan het slaan. Deze keer wil ze ons doen geloven dat het CO2-gehalte in de atmosfeer het hoogste ooit is in de menselijke geschiedenis. Ja, je leest het goed: de héle geschiedenis. Want Greta is natuurlijk een expert in de duizenden jaren omspannende klimaatgeschiedenis en ziet zichzelf als de ultieme beschermvrouwe van Moeder Aarde.
Greta's tweet, vol dramatische flair, luidde als volgt: "Ik weet niet wat enger is, het feit dat het gehalte CO2 het hoogste ooit is in de menselijke geschiedenis of dat niemand dit heeft opgemerkt." Het is natuurlijk aandoenlijk dat ze ons op de hoogte wil houden van haar angsten, maar het zou fijn zijn als ze zich eerst wat beter zou verdiepen in de wetenschap achter de klimaatverandering.

I don’t know what is scarier, the fact that atmospheric CO2 just hit the highest level in human history, or that it has gone close to completely unnoticed…

CO2_Earth
CO2_Earth
@CO2_earth

🌍 🏆📈 Atmospheric CO2 just hit the HIGHEST EVER level IN HUMAN HISTORY at Mauna Loa 🏆😰 423.01 ppm on Apr 6 2023 😰🏆 Up 3.84 ppm from 419.17 one year ago 😰 @NOAA live data: gml.noaa.gov/ccgg/trends/mo… 🌍 Track CO2.Earth records @ co2.earth/co2-records 🌍

Image
38.0K
Reply
Ten eerste is het belangrijk om te vermelden dat we niet met 100% zekerheid weten hoe hoog de CO2-gehaltes waren in de héle geschiedenis van de mensheid. Klimaatwetenschap is complex, en ondanks alle vooruitgang in deze discipline zijn er nog steeds veel onzekerheden. We weten dat het CO2-gehalte momenteel hoog is, maar we kunnen niet zomaar stellen dat dit het hoogste niveau ooit is in de menselijke geschiedenis.
Ten tweede is het belangrijk om te begrijpen dat CO2 op zichzelf helemaal geen probleem is. CO2 is een natuurlijk bestanddeel van de atmosfeer en speelt een cruciale rol in het fotosyntheseproces van planten. Zonder CO2 zouden planten niet kunnen groeien en zouden we geen zuurstof hebben om te ademen. Wat een nachtmerrie zou dat zijn!
Dus laten we allemaal even diep ademhalen, ons hoofd koel houden en samenwerken aan een duurzame toekomst. Want zoals het oude gezegde luidt: "Een gram wijsheid is beter dan een ton paniek."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten