new radar defensie grondgebonden luchtverdedigingscommando 01

Klimaatgekte bereikt Defensie: Oud-commandant der Strijdkrachten pleit voor CO2-reductie in het leger

Politiekmei 19 2023, 18:00
Defensie is kennelijk volledig de weg kwijt. Nu beweren ze namelijk dat klimaatverandering een veiligheidsprobleem is. Oud-commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp neemt deel aan een conferentie georganiseerd door Arnold Schwarzenegger, een voormalige acteur en klimaatactivist.
Middendorp geeft toe dat hij als militair niet veel met het klimaat bezig was. En dat is maar goed ook! Het klimaat is iets voor anderen om zich mee bezig te houden, niet voor onze krijgsmacht. We hebben belangrijkere zaken aan ons hoofd, zoals de veiligheid van ons land en de bescherming van onze burgers. Maar nee, volgens Middendorp heeft hij tijdens zijn missies gezien hoe klimaatverandering de veiligheid kan beïnvloeden. Wat een onzin! Klimaatverandering heeft geen directe invloed op onze defensieoperaties.
Nu wil Middendorp dat Defensie rekening houdt met de gevolgen van klimaatverandering en de impact ervan integreert in inlichtingenanalyses. Moeten onze soldaten nu het weer gaan bestuderen in plaats van zich te richten op echte dreigingen? En alsof dat nog niet genoeg is, wil Middendorp ook dat het leger zijn eigen uitstoot vermindert. Ja hoor, laten we ons druk maken over onze CO2-uitstoot in plaats van te zorgen voor een sterke en effectieve defensie. Geen enkele vijand die bang is voor onze klimaatvriendelijke tanks en vliegtuigen.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
De NAVO en de EU nemen de klimaatcrisis mee in het veiligheidsbeleid. Wat een trieste vertoning. Onze militairen worden nu betrokken bij het najagen van klimaatdoelstellingen. Het wordt hoog tijd dat we ons weer concentreren op waar het echt om draait: de veiligheid van ons land en de bescherming van onze burgers. Klimaatverandering is een politieke hype die geen plaats heeft in onze krijgsmacht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten