screen shot 2023 05 16 at 121949

Totalitair gestoorde minister Ernst Kuipers (D66) verwerpt voorzichtige benadering genderidentiteit als "nepinformatie"

Politiekmei 19 2023, 17:00
Het is schokkend en verontrustend om te zien hoe minister Ernst Kuipers van volksgezondheid (D66) de realiteit van geslacht en gender in twijfel trekt en de term "nepnieuws" gebruikt om een voorzichtige en evenwichtige benadering van genderidentiteit te bestempelen. In een reactie op Kamervragen van Sylvana Simons van Bij1 heeft de minister de flyer van de feministische stichting Voorzij, getiteld "Mam, pap, ik ben trans", bestempeld als "nepinformatie". Dit is een gevaarlijke en onverantwoordelijke uitspraak die de mogelijkheid tot open en eerlijk debat over een complex en gevoelig onderwerp ondermijnt.
Het is van het grootste belang om te erkennen dat genderidentiteit een persoonlijke en individuele ervaring is. Het is niet aan politici of beleidsmakers om te bepalen wat wel of niet als "echt" wordt beschouwd. Door te beweren dat het informeren van ouders over genderidentiteit en het adviseren van open communicatie nepinformatie is, plaatst de minister zichzelf op een autoritaire positie waarbij hij de vrijheid van meningsuiting en de mogelijkheid tot kritisch denken inperkt.
Het is begrijpelijk dat het kabinet zich wil inzetten voor de vrijheid en veiligheid van kinderen en jongeren, maar het is cruciaal dat dit gebeurt met respect voor individuele ervaringen en de vrijheid van ouders om met hun kinderen te praten over complexe kwesties. De flyer van Voorzij biedt juist een waardevolle bron van informatie en advies voor ouders die geconfronteerd worden met vragen rondom genderidentiteit. Het stimuleren van open communicatie en het bieden van ruimte voor reflectie voordat fysieke stappen worden gezet, is een verantwoorde en weloverwogen benadering.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Het is verontrustend om te zien hoe de minister deze benadering wegwuift als inconsistent met het regeringsbeleid. Het is belangrijk om te benadrukken dat het bevorderen van een inclusieve samenleving en het respecteren van diversiteit betekent dat er ruimte moet zijn voor verschillende perspectieven en ervaringen. Het afdoen van alternatieve standpunten als nepinformatie is een gevaarlijke stap richting het beperken van de vrijheid van meningsuiting en het onderdrukken van discussie en dialoog. Deze denkrichting past bij een totalitaire staat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten