vooraanzicht afas stadion april2022

Bizar! AZ-supporters breken hek Hoofdtribune AFAS Stadion af in gewelddadige confrontatie met West Ham-supporters

sportmei 19 2023, 16:00
De supporters van AZ hebben zich weer eens van hun slechtste kant laten zien. Na de halve finale van de Conference League gisterenavond tussen AZ en West Ham United vonden er ongeregeldheden plaats in het AFAS Stadion in Alkmaar. Op beelden die circuleren op Social Media is de chaos goed te zien. Bijzonder is wel dat de beveiliging het allemaal maar op z'n beloop laat terwijl AZ-supporters het hek naar de hoofdtribune afbreken. De situatie escaleerde zodanig dat spelers van West Ham zich verplaatste naar de tribune om hun familieleden te beschermen tegen de relschoppers. De politie heeft nog altijd niemand gearresteerd, al is dat ook niet zo gek aangezien ze zich bijna allemaal verbergen onder hun zwarte capuchon.
Direct na de wedstrijd bestormden relschoppers de hoofdtribune van het stadion, waar ze de confrontatie zochten met de aanhangers van West Ham United. Het doel was om de fans van de tegenstander aan te vallen en een chaotische situatie te creëren. Een woordvoerder van de politie benadrukte dat de verantwoordelijkheid voor de veiligheid in het stadion in principe bij AZ ligt. De politie zal echter nauw samenwerken met de club om beelden te analyseren en te kijken of er strafbare feiten zijn gepleegd en of de daders geïdentificeerd kunnen worden.
Robert Eenhoorn, algemeen directeur van AZ, betreurde de rellen en nam de verantwoordelijkheid op zich. Hij gaf toe dat de beveiligingsmaatregelen faalden en dat er intern over gesproken zal worden om herhaling te voorkomen. Eenhoorn was zich ervan bewust dat er al voor de wedstrijd onrust was in de stad en dat dit zich tijdens de wedstrijd naar het stadion verplaatste.
Tijdens de rellen waren enkele spelers van West Ham betrokken. Ze renden naar de hoofdtribune om hun familieleden en vrienden te hulp te schieten die werden aangevallen door de relschoppers. Dit laat zien dat niet alle betrokkenen bij de incidenten kwade bedoelingen hadden, maar eerder handelden uit bescherming van hun dierbaren. Ook tijdens de vorige wedstrijd in Londen was er sprake van geweld, waarbij verschillende AZ-supporters het stadion moesten verlaten nadat ze waren belaagd door West Ham supporters.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten