frits bosch column

- Frits Bosch - Ron DeSantis verbiedt universiteiten Florida geld uit te geven aan diversiteit

Opiniemei 19 2023, 15:00
Ron DeSantis wordt VS presidentskandidaat. Het lijkt zinvol om hem eens nader te beschouwen.
Ron DeSantis laat weten dat er drie personen zijn die kans maken op het volgend Amerikaans presidentschap: Biden, Trump en De Santis. De Santis heeft goede papieren. Biden is te oud en dementerende. Trump is voortdurend verwikkeld in schandalen. DeSantis is ‘schoon’. De Santis heeft een prima staat van dienst. Hij heeft geschiedenis en rechten gestudeerd, Harvard. Daarna werd hij marineofficier en diende met lof in Irak. Hij is sinds 2009 getrouwd met een leuke vrouw en heeft leuke kinderen. Hij is katholiek. Voorouders zijn (illegaal?) Italianen. Hij is gouverneur van Florida, mede dankzij de ondersteuning van Donald Trump. Trump ziet in De Santis een grote concurrent als nominee van de GOP en noemt hem spottend Desanctomonius. Florida verbiedt abortus na 15 weken zwangerschap.
DeSantis werpt zich op als vechter voor traditionele waarden, zoals gezin hoeksteen van de samenleving, nationalistisch religie.
Hij wenst geen diversiteitsprogramma’s op scholen, universiteiten. Disney, voorstander van diversiteit en inclusie, ziet af van een grote investering in een pretpark in Florida waarmee 2000 arbeidsplaatsen zijn gemoeid. DeSantis noemt diversiteitsbeleid en inclusie discriminatie. Hij heeft een wet ondertekend die het verbiedt op universiteiten in Florida. In de media wordt hij hierom beschuldigd van censuur, want diversiteitsbeleid is gericht op gelijke kansen.
Does this ring a bell? Ja, het is helaas heel herkenbaar als bij ons. Diversiteitsbeleid doet de polarisatie toenemen. DNB werpt zich op als sterke wokist, LHBGTI vlag in de top van het gebouw. D66 is wokist bij uitstek, andere linkse partijen volgen. Woke is niet links of rechts, maar waanzin.
Diversiteit en inclusie slaat de bijl aan onze samenleving die gebaseerd is op meritocratie. Meritocratie is het stelsel waarbij ieder individu zo objectief mogelijk wordt beoordeeld op verdienste, dus onafhankelijk van zaken waar een mens niets aan kan doen zoals huidskleur, ras, religie, geslacht, seksuele voorkeur, LHBGTI. Als juist op die zaken wel wordt geselecteerd treedt inderdaad discriminatie op. DNB meent dat “bij gelijke geschiktheid” (Olaf Sleijpen, rvb DNB) voor een LHBGTI kandidaat gekozen dient te worden. Dat is BS want er is NOOIT gelijke geschiktheid. Kandidaten verschillen van elkaar qua opleiding, inzet, talent, ervaring en prestaties.
Ik ben 40 jaar bevriend geweest met een donkere Surinamer. Ik heb van nabij meegemaakt wat er bij positieve discriminatie, inclusief, gebeurt. Hij kreeg posities die hij niet aankon. Ontslag, huwelijk kapot, voortijdig overlijden. Heeft mij zeer geraakt. Sindsdien ben ik mordicus tegen inclusie.  
“De overheid moet voor gelijke kansen zorgen”. Dat is BS. De overheid heeft een faciliterende functie. Dat wil zeggen dat de overheid er alles aan moet doen om het jongeren mogelijk te maken om de kansen te scheppen, zodanig dat ze benut kunnen worden. Kansen zijn nooit gelijk en ongelijkheid start waar ieders wieg staat. Je kunt het zo zien: je kunt het paard naar de haver brengen, maar het paard moet zelf eten. Dat uitkomsten gelijk moeten zijn is uit den boze, communisme. Dit gaat er niet in bij wokisten, social justice warriors. Helaas zien we toenemende discussies op onze uni’s. Zie ook de schokkende affaire Laurens Buijs.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Onze minister van Onderwijs Robert Dijkgraaf en minister Basis- en Voortgezet Onderwijs Dennis Wiersma, grensoverschrijdend gedrag, zijn intelligent maar toch dom. Ze ondersteunen wokisten. Dan is het hek van de dam. Dan gaat het van kwaad tot erger. Hopelijk wordt Ron DeSantis de nieuwe president van de VS. Dan wordt een dam opgeworpen tegen de wokisten.
Frits Bosch, econoom en socioloog. Tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten