portraitfactorynl tweede kamer 78

Knetter! Arrogante Frans Timmermans geeft formerende partijen deadline: 'Wees eruit voor juni of WIJ gaan formeren!'

Politiekapr 19, 13:00
Arroganter dan dit wordt het niet. Frans Timmermans, de leider van de fractie die alleen een rolletje kon spelen in de verkiezingen door twee partijen samen te voegen, heeft PVV, NSC, VVD en BBB een ultimatum gegeven. "Als PVV, VVD, NSC en BBB er op 1 juni niet uit zijn," roept de PvdA-Sinterklaas, "moeten ze naar alternatieven kijken."
Timmermans zou met de dag "ongeduldiger" worden. "Er móet iets gebeuren en er gebeurt nu al een halfjaar niks," moppert hij vandaag in de landelijke linkse dagbladen. "Ik vind dat je de Nederlanders niet eindeloos aan het lijntje kan houden. Zijn PVV, VVD, NSC en BBB aan een dood paard aan het trekken of komt er nog iets uit?" huilt hij quasi-bezorgd.
Natuurlijk is dit puur theater. Timmermans wil helemaal niet dat de partijen eruit komen. Sterker nog, hij hóópt dat het misgaat. Want als er een kabinet komt van PVV, VVD, NSC én BBB, tja, dan is het toch niet helemaal te verwachten dat zij met beleid komen dat Timmermans' goedkeuring krijgt.
Belangrijker voor hém is natuurlijk dat zo'n kabinet betekent dat hij zich niet belangrijk mag voelen. Timmermans is naar Nederland gekomen om premier te worden. Niet om als 'oppositieleider' plaats te nemen in die oncomfortabele kleine bankjes daar in de tijdelijke Tweede Kamer.
Trouwens, je moet je bij deze man afvragen waar hij de euvele moed vandaan haalt om dit soort uitspraken te doen? Hij gedraagt zich alsof hij leider is van een grote partij; een partij met daadwerkelijk heel wat steun in ons land.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we pro-Nederland. Pro onze cultuur. Pro onze geschiedenis. Pro ons land. Helaas betekent dit dat het kartel en Big Tech ons háten... wat betekent dat we volkomen afhankelijk zijn van JOUW STEUN. Doneer nu aan DDS via BackMe en help ons PAL te staan voor ons land, ons volk, onze geschiedenis en onze cultuur - en dus tegen engnekken als Frans Timmermans!
Niets is minder waar. Nederland heeft op 22 november voor een rechts beleid gekozen. En de enige reden dat hij leider is van "de tweede fractie" is dat GroenLinks en PvdA - twee oude partijen - samen zijn gesmolten. Alleen op die hilarische wijze doen ze nog een beetje mee. Zonder die samenwerking heb je het over twee clubs met iets van 14 zetels, mogelijk voor GL, en iets van 11 of 12 maximaal voor de PvdA.
Timmermans moet wat minder grote schoenen aantrekken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten