Knetter! Illegale immigrant loopt politiebureau binnen: 'Ik wil agenten vermoorden!' Wordt vrijgelaten... en doet wat hij zei

Knetter! Illegale immigrant loopt politiebureau binnen: 'Ik wil agenten vermoorden!' Wordt vrijgelaten... en doet wat hij zei

In Brussel zijn ze echt totaal gestoord. Hoe ik dat weet? Nou, best simpel, eigenlijk. Een illegale immigrant liep daar een politiebureau binnen en verkondigde dat hij politieagenten zou gaan vermoorden. Hij werd verhoord en weer vrijgelaten. Even later deed hij wat hij beloofde: twee agenten werden neergestoken waarvan één is overleden.

De illegaal in België wonende dader werd na of tijdens zijn walgelijke actie neergeschoten. Natuurlijk werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Maar hij overleefde zijn verwondingen niet - in zijn buik en been - niet. Net als één van de agenten is deze volidioot dus dood.

Wat betreft de overleden agent: die werd door de aanvaller in zijn hals gestoken. Zoiets overleven is inderdaad heel moeilijk. De andere agent heeft het overleefd maar is wél zwaargewond geraakt.

Forum voor Democratie-Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren is hogelijk verbaasd door dit vreemde nieuws.

"Dus een illegaal komt het politiebureau binnen en roept dat hij agenten gaat vermoorden," schrijft Van Meijeren op Twitter. "Vervolgens wordt er bewust voor gekomen om hem wél te verhoren, maar níet vast te zetten."

"Dan moet er ook niet raar worden opgekeken als hij daarna daadwerkelijk een agent gaat vermoorden," concludeert Van Meijeren logischerwijze.

Er wordt volgens de NOS "onderzoek" gedaan of het een terroristische aanslag was. Nou, het antwoord daarop kan een normaal denkend mens al geven: ja, dat was het.

De aanslagpleger had namelijk niet alleen gedreigd met zijn misdrijf... maar riep tijdens zijn aanval ook nog eens volgens getuigen "Allahu Akhbar." Daarnaast stond de dader op de zogenaamde OCAD-lijst van België - daarop staan potentiële terroristen met naam en toenaam.

En wacht, het wordt nóg zotter. De politie heeft de man namelijk naar een speciaal ziekenhuis gebracht omdat hij vroeg of ze hem alsjeblieft konden laten opnemen omdat hij psychische problemen had. Ze hebben hem toen naar een instelling gebracht, maar een paar uur later is hij daar toch maar weer vertrokken. Vervolgens is hij de straat opgegaan, heeft hij een mes ergens vandaan gehaald, en is hij dus gaan insteken op twee agenten. De overleden agent was slechts 20 jaar oud. Een broekie dus.

Overigens wel een vraagje: hoe kan het in godsnaam dat een illegale immigrant niet het land wordt uitgezet als hij op een lijst wordt gezet van potentiële terroristen omdat hij radicaal tot op het bot is?

Volg mij op Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties