shutterstock 2324913219

Knettergek! OM schuift schade aan lokale Haagse politiek in de schoenen van Richard de Mos

Politiekmrt 20 , 18:00
Het Openbaar Ministerie heeft zichzelf weer van zijn 'beste' kant laten zien door in het proces tegen Richard de Mos alle schuld voor mogelijke schade aan de lokale Haagse politiek op De Mos af te schuiven. Maar natuurlijk, waarom zou er ook maar een greintje zelfreflectie nodig zijn? Volgens de advocaat-generaal heeft het handelen van het Openbaar Ministerie "geen enkele invloed gehad op de democratie".
De Mos en zijn partijgenoot Rachid Guernaoui worden verdacht van corruptie. Als voormalige wethouders zouden ze volgens de aanklacht giften hebben ontvangen van bevriende ondernemers, en in ruil daarvoor zouden ze de ondernemers hebben geholpen, bijvoorbeeld met vergunningen.
De rechtbank in Rotterdam sprak hen daar vorig jaar volledig van vrij, maar het OM laat het daar niet bij zitten. "Het OM kan verdenkingen van ambtelijke omkoping niet negeren." Vanwege de verdenkingen werd De Mos van zijn bed gelicht en sleept de zaak al sinds oktober 2019. Het ontbreekt het OM volledig aan zelfreflectie, aangezien zij beweren geen schuld te hebben aan de schade voor de lokale Haagse politiek. De Mos reageert laconiek via Twitter: “Ja en ik heet Esther…..”
Het OM heeft nu in hoger beroep een totaal gestoorde eis neergelegd van een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en een taakstraf van 240 uur. Ook willen ze een boete van 10.000 euro en een ambtsverbod van vier jaar voor De Mos. Tegen Guernaoui en vijf ondernemers zijn ook voorwaardelijke celstraffen, werkstraffen en geldboetes geëist.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) DDS en EerlijkEten zijn een ontzettend belangrijke PETITIE begonnen. Waarom? Om ervoor te zorgen dat producenten duidelijk moeten maken op etiketten dat er INSECTEN in hun voedselproducten zitten als dat het geval is. Want momenteel is dat NIET zo. Walgelijk! Je kunt dus per ongeluk meelwormen en andere viezigheden naar binnen werken. Teken onze petitie voor Betrouwbaar Voedsel.
Dit politieke proces wordt met de dag gekker en het is ronduit bizar dat het OM zich niet bij de eerdere uitspraak heeft neergelegd. Het is dan ook te hopen dat er aan deze schertsvertoning snel een einde komt met volledige vrijspraak en eerherstel voor De Mos.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten