shutterstock 2131281529

Asiel-chaos compleet: COA kan instroom niet aan en zoekt wanhopig naar opvangplekken

Immigratiemrt 20 , 17:00
Het COA kan het grote aantal asielzoekers niet meer aan klopt opnieuw aan bij gemeenten om dringend te zorgen voor verlichting, zoals hotels en andere opvangplekken voor deze groeiende groep mensen. Het einde van de aanhoudende asielchaos lijkt nog lang niet in zicht.
Momenteel zijn er ruim 50 hotels in Nederland die worden gehuurd voor het opvangen van asielzoekers, een lichte stijging in vergelijking met vorig jaar november. Soms fungeren de hotels voor korte tijd als noodopvang, zoals het veelbesproken hotel in Kijkduin. Andere hotels, zoals Van der Valk-locaties in Goes en Uden, blijven jarenlang gesloten voor toeristen.
Daarbovenop wonen 1200 statushouders tijdelijk in hotelkamers en vakantiehuizen, op locaties die doorgaans nog wél gewoon open zijn voor andere gasten. Dit is uiteraard vragen om problemen, aangezien deze – voornamelijk jonge mannen – het niet zo op hebben met het respecteren van onze normen en waarden. Je moet er toch niet aan denken dat aankomende zomer je jonge kinderen het zwembad ingaan met een hele lading aan asielzoekers?
Het COA plaatst de statushouders in de hotels en betaalt voor een half jaar de rekening, daarna neemt de verantwoordelijke gemeente de begeleiding van de vluchtelingen over. Dat gebeurt zoveel mogelijk in de buurt van de asielzoekerscentra volgens het COA.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) DDS en EerlijkEten zijn een ontzettend belangrijke PETITIE begonnen. Waarom? Om ervoor te zorgen dat producenten duidelijk moeten maken op etiketten dat er INSECTEN in hun voedselproducten zitten als dat het geval is. Want momenteel is dat NIET zo. Walgelijk! Je kunt dus per ongeluk meelwormen en andere viezigheden naar binnen werken. Teken onze petitie voor Betrouwbaar Voedsel.
De reacties op X/Twitter op het verzoek van het COA kunnen op de nodige weerstand rekenen. “Het COA gebruikt ons belastinggeld om gemeenten te stimuleren om nóg meer van ons belastinggeld aan economische migranten uit te geven. Burger dus dubbel genaaid,” klinkt het. Tegelijkertijd roepen mensen om een complete asielstop, wat volgens velen de enige oplossing is voor de enorme asielellende die met de dag erger wordt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten