44588780 32ad74ca0f o

Knettergekke NPO wil dat we maar 2 keer per week douchen: 'Zo blijf je ook schoon'

Politiekjul 30 2022, 11:44
Het is echt niet te bevatten... maar bij de NPO gaan ze vol op het 'je hoeft niet zo vaak te douchen' orgel. Want we weten blijkbaar allemaal dat hygiëne zwaar overdreven is... en dat een beetje stinken, hartstikke lekker is.
NPO Radio 1 heeft een 'expert' bereid gevonden om te vertellen dat meer dan twee keer per week douchen eigenlijk helemaal niet goed is voor je. "Door vaak te douchen haal je al het vet weg van je huid. Dat vet beschermt juist je huid en maakt het zacht," aldus Ellen de Haas. De bacteriën zouden daardoor minder bestreden worden, wat ongezonder maakt. 
Daarom adviseert zij mensen om maar twee keer per week te douchen. Ze moedigt mensen aan om de andere dagen hooguit even met een washandje een beetje schoon te boenen. En als je haren vet worden, nou, dan moet je ze als vrouw gewoon opsteken. Niemand die het ziet!
"Daarnaast denk ik dat het ook een mindset shift is. Het is niet vies om niet elke dag te douchen maar het is vooral veel beter voor je huid, het milieu en je portemonnee," aldus de geweldenaar.
Het is natuurlijk heel toevallig dat deze 'tips' precies aansluiten van de boven-ons-gestelden die al jaren roepen dat we minder moeten douchen. Of in ieder geval minder lang. Zoals prinses Leontien zes jaar geleden. Zij zei toen dat elke douchebeurt maximaal vijf minuten zou moeten duren.
Dus twee keer per week, 5 minuten. Voor het milieu.
In Duitsland gaan ze nog een stap verder. Daar wil de overheid nu dat mensen niet alleen kort douchen (en minder vaak), maar ook nog eens met koud water. Nu doe ik dat al erg vaak vanuit gezondheidsoverwegingen, maar dat gaat Vadertje Staat natuurlijk niets aan. In Duitsland komen mensen daarom nu in verzet. Koud douchen? In de zomer is dat nog tot daar aan toe. Maar in de herfst én de winter? Knetter!
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Dus in de winter moeten we in de kou zitten omdat we de thermostaat op maximaal 16 graden moeten zetten, en voor de rest moeten we a) minimaal douchen, b) kort douchen, en c) koud douchen. Wat een mooie wereld leven we in zeg!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten