shutterstock 2130947846

Weg-met-ons partij D66: 'Europa moet ons DWINGEN van het gas te gaan. Het is crisis!'

Politiekjul 19 2022, 11:52
Dé weg-met-ons partij van Nederland eist dat de Europese Commissie ons allemaal gaat dwingen in de winter 15 procent minder gas te gebruiken dan normaal. Het verhaal is namelijk dat het "crisis" is. En dus moet het. Als niet goedschiks, dan maar kwaadschiks.
"Om chaos te voorkomen bij een mogelijk abrupt einde aan Russisch gas, moeten EU-landen het gasverbruik het komende najaar flink terugschroeven. Liefst vrijwillig, maar lukt dat niet, dan met bindende wetgeving," schrijft Marc Peeperkorn in de Volkskrant.
Dat gebeurt via de Europese Commissie. Die gaat wel even dwingen. Want blijkbaar hebben wij een Europese macht toestemming gegeven om dit even voor ons te bepalen. Ik heb daar nooit voor gestemd, en u ook niet. Maar dat maakt niet uit. Stilzwijgend hebben we dat blijkbaar toch gedaan. Ofzo.
Natuurlijk zijn dit schokkende aankondigingen, maar wacht! Er is een partij die dit ge-wel-dig vindt. Het gaat natuurlijk om D66. Want kijk maar eens naar deze tweet van D66-Kamerlid Raoul Boucke:
"Weg met de vrijblijvendheid," schrijft deze autocraat die zich voordoet als democraat heel trots. "Europees verplichte besparings- en afschakelplannen. De Europese Commissie moet in de driversseat. Niet wachten tot het najaar maar nu al starten met wetgevingstrajecten om verplichtingen dit mogelijk te maken. Het is crisis."
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
En zo zie je steeds weer dat voorstanders van een autocratie op Europese schaal elke (gefabriceerde) crisis gebruiken om meer, meer macht op te eisen voor de staat én om die macht vervolgens aan te wenden om hun oude, knettergekke doelen te bereiken. Want het gaat D66 natuurlijk niet om 'afhankelijkheid van Russisch gas,' maar om gas an sich. Die verraderspartij heeft besloten dat gas kwaadaardig is, en dus moeten we helemaal van het gas af. Dit is nog maar een eerste stap in dat achterlijke project.
(Hoor ik daar iemand roepen dat het toch opgelost kan worden door extra te pompen in Groningen? Ja he? Nou, daar denkt D66 dus héél anders over)
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten