shutterstock 1982402339

Poetin staat alles behalve alleen: Russische leider ontmoet leiders van China, Brazilië, India én Zuid-Afrika

Buitenlandjun 24 2022, 12:59
De zogenaamde isolering van Vladimir Poetin gaat niet helemaal zoals gepland. De Russische leider wordt namelijk weliswaar verguisd in het Westen, maar in de rest van de wereld kan hij nog altijd op vrienden rekenen. Dat wordt vandaag wel bewezen tijdens een top van Poetin én de leiders van China, Brazilië en India. Samen lijken zij vorm te geven aan een alternatieve wereldorde die zich niets aantrekt van de Amerikaanse 'liberal democracy' hegemonie in Europe en de VS.
Ons wordt steevast verteld dat Vladimir Poetin en zijn Rusland internationaal helemaal alleen staan. Oh nee, er is werkelijk niemand die ook maar iets te maken wil hebben met de heerser in het Kremlin. Niemand. Ze haten hem! Vinden hem afgrijselijk! Rusland is totaal geïsoleerd!
Klinkt hartstikke leuk allemaal, maar er is één klein probleem: er klopt niets van.
Poetin ontmoet deze week de leiders van India, Zuid-Afrika, China én Brazilië. Samen zijn dit de "BRICS-landen." Dat zijn landen die in opkomst zijn en elkaar graag een beetje helpen. Dat is te zien ook, want de handel tussen Rusland en die BRICS-landen is tussen januari en maart van dit jaar met 38% toegenomen. Dit ondanks al die Westerse sancties die hoegenaamd bedoeld zijn om Rusland op haar knieën te dwingen.
Die BRICS-landen zijn ook lekker Russisch gas aan het kopen. Dat geldt met name voor India. En daar is leider Narenda Modri hartstikke blij mee ook. Zijn land koopt dat Russische gas namelijk met een flinke korting. Het is een win-win voor beide landen: India krijgt goedkoop heel veel gas, en Rusland verkoopt bakken met gas. In mei namen de olie-inkomsten voor Rusland bijvoorbeeld toe met 11 procent.
Met dank aan India en China; twee landen die lak hebben aan de 'liberaal-democratische' (en vooral ook hypocriete) 'waarden' verkondigd (lees: opgelegd) door de EU en de VS.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Cyril Ramaphosa van Zuid-Afrika, Narenda Modri van India, Xi Jinping van China, Jair Bolsonaro van Brazilië en, jawel, Vladimir Poetin van Rusland blijven stug met elkaar samenwerken, en elkaar hélpen. Deze landen zijn daardoor bezig een alternatieve wereldorde te scheppen voor de door Amerika gedomineerde orde die het Westen zo lief heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten