mark jongeneel dagelijkse standaard column

LACHWEKKEND D66's patatdiplomatie in Oekraïne: Een gotspe van ongekende omvang

Politiekmrt 01 , 21:00
In een wereld die geteisterd wordt door oorlog, ellende en onrecht, zou je verwachten dat onze volksvertegenwoordigers met ernst, daadkracht en een diep gevoel van verantwoordelijkheid handelen. Maar D66, onder leiding van Jan Paternotte, bewijst keer op keer dat ze liever in de wereld van absurdistisch theater leven dan in de harde realiteit. Hun laatste stunt? Een patatkraam opzetten in het door oorlog verscheurde Oekraïne. Ja, u leest het goed. Terwijl het land vecht voor zijn vrijheid en toekomst, denkt D66 dat het uitdelen van patat de oplossing is.
Deze farce, breed uitgemeten op WNL's Goedemorgen Nederland, is niet alleen een belediging voor elke Oekraïner die lijdt onder de gruwelen van de oorlog, maar ook een schandelijke vertoning van Nederlands buitenlands beleid. Paternotte beweert dat dit initiatief "ons de kans geeft om met veel Oekraïners te praten." Alsof een gesprek bij een patatkraam de diplomatieke finesse is die nodig is om een land in crisis te steunen. Waar de Oekraïners echt behoefte aan hebben is geen patat maar vrede.

Patat bakken? @jpaternotte is patat bakken in Oekraïne? Wie verzint zoiets bij @D66? Waar zijn de magere mannetjes als ze ze nodig hebben? Allemaal een ander baantje kennelijk.

Monique pronouns She/Knows✌️
Monique pronouns She/Knows✌️
@moeva18

Is ook heel normaal om in oorlogsgebied patat te gaan bakken als Nederlanders. Zie je in Syrië, Jemen, Soedan, Noord Nigeria en Afghanistan ook al jarenlang gebeuren... Oh wacht! Nee, daar niet want @D66 heeft daar geen voordelen aan

521
Reply
De reacties op sociale media en van oud collega-politici, zoals Harm Beertema, leggen pijnlijk bloot hoe belachelijk deze actie werkelijk is. "Patat bakken in Oekraïne?" roept Beertema uit. "Wie verzint zoiets bij D66?" Goede vraag, Harm. Het antwoord? Een partij die zo losgezongen is van de realiteit, dat ze denken dat symbolische, oppervlakkige gebaren van 'solidariteit' enige substantiële bijdrage kunnen leveren aan een oorlogssituatie.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met die walgelijke spelletjes van het partijkartel! De verkiezingsuitslag MOET gerespecteerd worden. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons te strijden voor gerechtigheid! 
Dit is geen diplomatie. Dit is geen hulp. Dit is een groteske, onsmakelijke grap ten koste van echte mensen in nood. D66's 'patatdiplomatie' in Oekraïne is een nieuwe dieptepunt in hun toch al bedenkelijke geschiedenis van buitenlands beleid. Het is hoog tijd dat deze partij zich realiseert dat internationale politiek geen spel is, geen podium voor goedkope PR-stunts. De situatie in Oekraïne vereist serieuze aandacht, serieuze steun en bovenal een serieuze houding. D66's patatkraam is niets minder dan een gotspe, een klap in het gezicht van iedereen die oprecht betrokken is bij de tragedie die zich in Oekraïne afspeelt. Shame on you, D66. En dat allemaal aan de vooravond van een mogelijke Derde Wereldoorlog. Gekker moet het niet worden!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten