LaleGulBuitenhof

Teleurgestelde Lale Gül overweegt immigratie: furieus BVNL stelt Kamervragen

Politiekapr 14 2022, 11:54
De getalenteerde schrijfster Lale Gül wordt bedreigd en overweegt nu te emigreren. Het is een schande dat iemand die haar vrijheid van meningsuiting gebruikt zich zo onveilig voelt in ons land en daarom overweegt om dit land te ontvluchten. Wybren van Haga (BVNL) denkt daar hetzelfde over en stelt daarover Kamervragen. Het is bezopen dat Gül door bedreigingen van Islamisten en extreemlinks tuig het land wil verlaten!
Lale Gül heeft met haar bekroonde debuutroman ''Ik ga leven'' veel stof doen opwaaien. Niet iedereen kan dat waarderen sindsdien ontvangt de schrijfster veel bedreigingen. Nu haar debuutroman ook vertaald gaat worden naar andere talen en er een film gaat komen, is het de verwachting dat de bedreigingen alleen maar zullen toenemen. Het is daarom erg triest dat zij zo bang is dat ze overweegt het land te verlaten. Wybren van Haga vindt dit onaanvaardbaar en heeft er daarom Kamervragen gesteld.
“Het is volstrekt onaanvaardbaar dat schrijvers ons land willen ontvluchten omdat zij zich vanwege vele bedreigingen zeer onveilig voelen. De vrijheid van meningsuiting staat hiermee ernstig onder druk. Ik wil van het kabinet weten wat het doet om op te komen voor het vrije woord en schrijvers a la Gül te beschermen tegen bedreigingen. Zijn er bijvoorbeeld bedreigers opgepakt en berecht? Wordt de beveiliging van Gül volledig betaald door de Staat?, aldus BVNL-Kamerlid Wybren van Haga.
Van Haga stelt dat er in Nederland al jaren een trend is waar te nemen van mensen die vanwege veiligheidsredenen willen emigreren. Zo verlaten steeds meer Joden ons land vanwege toenemen antisemitisme. De partijleider van BVNL vraagt zich ook af wat het kabinet gaat doen om deze zorgelijke trend te doorbreken?
Het wordt tijd dat intolerantie keihard wordt aangepakt. Joden en vrijdenken zoals Gül moeten in vrijheid kunnen leven in Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten