Screenshot 2021 09 09 at 093500

Laurens Dassen geeft trots toe: 'Ja, Volt kregen duizenden euro's van George Soros'

Politieksep 09 2021, 8:48
Dat George Soros zich graag met de interne aangelegenheden van andere landen bemoeit wisten we al. En ja, ook dat hij dit via allerlei clubjes doet die zijn progressieve plannen dan moeten realiseren. Maar dat Laurens Dassen ruiterlijk toegeeft dat George Soros Volt geld heeft gegeven, nou, daar kijk ik van op. Niet omdat ik dacht dat hij erover zou liegen, maar omdat hij het op een manier doet waarmee hij wil duidelijk maken dat hij er tróts op is. Tróts dat een Amerikaan een zogenaamde 'Europese' partij financiert.
In de Tweede Kamer vond er een confrontatie plaats tussen Martin Bosma van de PVV en Laurens Dassen van Volt. Dat zijn zeg maar de mini-D66'ers uit adelijke families die zich niet thuis voelen bij de grote moederpartij omdat die toch niet blauwbloedig genoeg is. De confrontatie was buitengewoon interessant omdat Bosma Dassen erop aansprak dat Volt Europe volgens de eigen website tienduizenden euro's had ontvangen van de radicaal-linkse miljardair George Soros.
Klopt dat, vroeg Bosma zich af?

Trots op George Soros' geld

"Ik geloof, helemaal aan het begin van de oprichting van Volt Europa hebben wij inderdaad een bedrag gehad van dat Open State Foundation. En daarmee zijn de allereerste mensen die bij Volt betrokken zijn geraakt, die hebben daarmee een opleiding kunnen volgen aan Harvard. De opleiding Community Organizing, om juist te zorgen dat je van onderaf mensen zoveel mogelijk bij het maatschappelijke debat en de politiek betrekt," reageerde Dassen vervolgens.
Let wel, Harvard is een enorm prestigieuze universiteit die tegenwoordig grotendeels in handen is van radicaal-linkse activisten. En "community organizing" is feitelijk wat Barack Obama deed voor hij politicus werd. Het houdt in: vanuit de samenleving radicaal-linkse plannen opleggen aan de rest van de bevolking. Daarbij maken ze gebruik van allemaal strategieën, zoals het bewust zwartmaken van det tegenstander, en het aanjagen van social discontent.
"Een bijzonder goede investering geweest," ging Dassen door, "want het heeft er voor gezorgd dat we Volt in alle landen van de Europese Unie hebben kunnen opbouwen. Dus ook in Nederland." En vervolgens nam hij Bosma de les omdat diens partij naar zijn mening niet open genoeg is over de eigen financiën.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het zegt alles over de ware aard van Volt. Dit is écht D66, maar dan blauwbloedig én voor jonge mensen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten