shutterstock 2280794199

LOL! Mark Rutte slaat stevige taal uit over Vladimir Poetin: "Niet iemand waar we bang voor moeten zijn!"

Politiekapr 17, 19:30
Demissionair premier Rutte">Mark Rutte heeft zijn spierballen laten zien tijdens een debat in de Tweede Kamer over de situatie in Oekraïne, waarbij hij verklaarde dat hij de Russische president Poetin">Vladimir Poetin niet beschouwt als een "sterke man". "Overschat nou niet Poetin mentaal. Ik heb met de man heel veel gesproken. Dat is geen sterke man, dat is geen sterke vent."
De premier, die al lachend Nederland achterlaat in een enorme puinhoop voor een baantje bij de NAVO, is overduidelijk al bezig met zijn volgende functie door dit soort stevige taal te bezigen en zichzelf te profileren als een echte leider, of iets dergelijks.
Rutte benadrukt dat Poetin "niet iemand [is] waar we nou als persoon vreselijk bang voor moeten zijn. Alleen hij heeft natuurlijk de middelen die Rusland hem biedt om dit te doen, maar het is als persoon geen sterke persoonlijkheid. Echt niet, dat kan ik u verzekeren", aldus Rutte.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Niet alleen Poetin kreeg kritiek van onze vastberaden premier, maar ook de BRICS, de tegenhanger van de G7 met Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika, werd door Rutte niet serieus genomen. "heel onbeduidend, rommelig clubje. Neem dat nou niet te serieus" zei hij. "Daar zitten India en China in, dus wat kan dat nou ooit worden?"
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Hoewel meer landen zich ondertussen hebben aangesloten bij de BRICS, lijkt Rutte vooral weer te pronken met zijn bekende arrogantie. Dit jaar traden Egypte, Ethiopië, Iran, Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten toe tot de BRICS. Samen met landen als Rusland, China en India lijkt dit toch meer te zijn dan slechts een "rommelig clubje".
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten