shutterstock 1238232364

VVD brult om versnelling van gaswinning in Noordzee: "Gas moet ergens vandaan komen!"

Politiekapr 17, 20:30
Het parlement dondert met bulderende stemmen en blikkerige decreten, eisend dat het kabinet en het bedrijfsleven zich onmiddellijk inzetten voor het ontketenen van de gasvelden in de diepten van de Noordzee. De vermetele roep van een meerderheid in de vergulde zalen van de Tweede Kamer schalt als een storm door de gangen van de macht.
Een verbolgen brul van VVD-Kamerlid Erkens drijft de aderen van de politieke elite tot het kookpunt, terwijl hij verordonneert tot een 'daadwerkelijke' versnelling van de gaswinning. De Kamer eist dat het kabinet zich onderwerpt aan de wil van de ondernemingsgiganten die hun oog hebben laten vallen op de ondergrondse schatten van de Noordzee.
De verklaring van Erkens, als een bliksemschicht uit de hemel van de politieke arena, benadrukt dat deze gasmacht niet zal worden ontketend in de heilige wateren van de Waddenzee, maar in de uitgestrekte gebieden ten noorden ervan, waar de Britten reeds hun eigen gasreuzen hebben uitgezaaid. "Daar kan het op een verantwoorde manier gewonnen worden. Ons gas moet de komende 10 à 20 jaar ergens vandaan komen."
"Het is goed voor de leveringszekerheid. We worden minder afhankelijk van onvrije landen op energiegebied, het is veel schoner dan het schaliegas dat we uit de VS importeren en we betalen geen miljarden per jaar aan Qatar."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Het voorstel van Erkens is onder meer gesteund door PVV, NSC en BBB, de partijen die nu met de VVD onderhandelen over een kabinet. De steun van deze partijen betekent dat, als zo'n kabinet er komt, de kans groot is dat de gasvlam van de Noordzee zal branden als nooit tevoren!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten