shutterstock 2304400857

Richard K. heeft spijt van tragische dubbelmoord in Weiteveen: "Dit had nooit mogen gebeuren!"

Binnenlandapr 17, 18:30
De man die verantwoordelijk wordt gehouden voor de tragische dubbele moord in het Drentse dorp Weiteveen heeft spijt betuigd tijdens zijn rechtszaak in Assen. Hij zei: " "Het had nooit zover mogen komen. Woorden kunnen niet beschrijven hoeveel spijt ik heb."
Richard K. heeft op gewelddadige wijze een 44-jarige vrouw en haar 38-jarige man om het leven gebracht. Het conflict tussen K. en het echtpaar draaide om de verkoop van een huis en was al lange tijd aan de gang. Ondanks meerdere meldingen bij de politie escaleerde de situatie op tragische wijze.
Tijdens de eerste zitting van de rechtszaak tegen de vijftigjarige K. was hij erg emotioneel. "Kinderen mogen nooit hun ouders zo jong verliezen, en zeker niet op zo’n manier,” zei K. Het verweer van K.'s advocaat is enigszins opmerkelijk. Hij beweerde dat K. overprikkeld was, een paar dagen voor de moorden een hoofdletsel opliep en eerder al een herseninfarct had gehad, wat mogelijk tot hersenschade leidde.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Na het doodschieten van de vrouw ging K. naar het huis van haar 38-jarige partner en opende hij het vuur op de man. Toen het slachtoffer wist te ontkomen, pakte K. een ander wapen uit zijn auto en schoot opnieuw op hem. Ook stak hij hem neer en sloeg hem met de kolf van een wapen. K. zal naar verwachting zeven weken worden onderzocht door het Pieter Baan Centrum.
Het incident hield het doorgaans rustige dorp volledig in zijn greep en was dagenlang het middelpunt van de aandacht. Het filmpje dat K. op sociale media plaatste zorgde in eerste instantie voor veel bijval van mensen die zijn wanhoopsdaad leken te begrijpen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten