schermafbeelding 2024 04 17 112219

Mens speelt voor god: Kunstmatige regen in Dubai leidt tot rampzalige overstromingen

Buitenlandapr 17, 17:30
In een tijd waarin de mensheid zich waant als meester over natuur en klimaat, heeft Dubai een harde les geleerd over de gevaren van hoogmoed. De recente catastrofale overstromingen in deze woestijnmetropool zijn een direct gevolg van menselijk ingrijpen in natuurlijke processen. Met de ijdelheid van een moderne Icarus hebben wetenschappers in Dubai geprobeerd de goden te spelen door regen te scheppen via cloud seeding, met verwoestende gevolgen schrijft het AD.
Grote delen van Dubai staan onder water na een ongekende regenval — zoveel neerslag als normaal in een heel jaar valt, kletterde in slechts één dag neer op de stad. Deze watermassa heeft geleid tot een dodelijk slachtoffer, talloze gestrande voertuigen, geannuleerde vluchten en uitgevallen stroom in gebouwen. Dit rampscenario is niet simpelweg een natuurlijke anomalie; het is het product van menselijke arrogantie.
De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) hebben sinds 2002 geëxperimenteerd met cloud seeding, een methode waarbij vliegtuigen chemicaliën in de atmosfeer verspreiden om neerslag te bevorderen. Deze techniek werd ingezet als een oplossing tegen de extreme hitte en droogte die het land kenmerkt. Echter, zoals de recente overstromingen aantonen, is de technologie niet zonder ernstige risico's. Het gebrek aan adequate afwateringsinfrastructuur heeft de situatie alleen maar verergerd, waardoor de 'oplossing' uiteindelijk meer problemen heeft veroorzaakt dan ze heeft opgelost.
Dit debacle moet een wake-up call zijn voor de wereld. Het manipuleren van het weer toont de gevaarlijke illusie dat we totale controle kunnen uitoefenen over onze omgeving. De realiteit is dat dergelijke ingrepen vaak onvoorziene, soms rampzalige gevolgen hebben. In plaats van te proberen de natuur naar onze hand te zetten, zouden we onze energie moeten richten op het aanpassen aan de bestaande natuurlijke omstandigheden en het verminderen van onze impact op het milieu.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
De mens moet ophouden met spelen voor god. De ramp in Dubai is een schrijnend voorbeeld van hoe dergelijke pogingen niet alleen misplaatst zijn, maar ook direct gevaarlijk kunnen zijn voor de mensheid. Het is tijd dat we onze grenzen erkennen en respecteren, en werken binnen het kader dat de natuur ons biedt, in plaats van roekeloos die grenzen te overschrijden in de ijdele hoop op technologische verlossing. Laten we deze les ter harte nemen en stoppen met deze gevaarlijke experimenten voordat we geconfronteerd worden met nog grotere rampen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten