rutte

LOL! VVD vernedert Rutte: Wetzels nieuwe partijvoorzitter VVD

Politiekokt 07 2022, 15:46
Het bestuur van de VVD, en dus Mark Rutte zelf, wilde dat Onno Hoes de nieuwe partijvoorzitter zou worden. Maar daar was vanuit de leden weerstand tegen. Hoes is namelijk een ja-knikker, een man die Rutte in alles zijn zin geeft en die de partij niet eens een beetje bij gaat sturen. Toch bleef het bestuur achter Hoes staan. Nou, dat is vandaag geëindigd in een grote vernedering voor Rutte. Eric Wetzels heeft de verkiezing namelijk gewonnen.
De manier waarop Wetzels gewonnen heeft is ronduit pijnlijk voor Hoes, het bestuur, en Rutte. Hij kreeg namelijk maar liefst 68 procent van de stemmen. Hoes moest met 32 procent genoegen nemen. Ja, dat lees je goed: nog niet 1 op de 3 VVD'ers heeft op de lieveling van Rutte gestemd.
Zelfs De Telegraaf stelt dat dit gezien moet worden als een "lange neus van de VVD-leden in de richting van de partijtop." Dat klopt, natuurlijk. Maar het is ook een geweldig veelzeggende opmerking. De Telegraaf is namelijk werkelijk het huisblad van de VVD, en dan specifieker van Markje Rutte. Ze durven daar bijna nooit écht kritiek te leveren op de VVD'er. En als er verkiezingen er aankomen zet De Telegraaf zich altijd in om de VVD de overwinning te bezorgen.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Gaat dit echt voor een beleidsverandering bij de VVD zorgen? Die kans is natuurlijk niet groot. Want de VVD is en blijft voorlopig de partij van Mark Rutte. Rutte blijft ten koste van alles zitten en gaat natuurlijk akkoord met ieder plan van D66 - hoe zeer dat ook gehaat wordt door zijn eigen achterban, aan wie hij al twaalf jaar lang lak heeft.
Maar goed. Misschien dat het iets van hoop geeft voor de post-Rutte situatie. Want hij zal uiteindelijk natuurlijk moeten verdwijnen. En ja, iedereen gaat ervan uit dat het aan de nieuwe voorzitter is om dit Rutte-vrije tijdperk in te luiden voor de VVD.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten