640px Afshin_Ellian_ _Persian_Dutch_Scholar_ _Leiden_University_2015

Doorgeslagen VVD-spreekbuis Afshin Ellian gaat los op FVD: 'Ze willen een dictatuur als in China, Rusland en Iran!'

Politiekokt 07 2022, 10:08
Opiniemaker Afshin Ellian beschuldigt Forum voor Democratie ervan dat de partij een "dictatuur [wil] naar model van China, Rusland" en ook van Iran. De reden dat hij deze belachelijke beschuldiging de wereld ingooit? FVD verzet zich tegen nieuwe sancties tegen de ayatollahs omdat - niet schrikken, de partij denkt dat we ons gewoon niet te veel moeten bemoeien met wat er ver buiten onze landsgrenzen gebeurt.
Het Nederlandse parlement heeft weer eens gesproken over sancties tegen een land. Het gaat, hoe kan het ook anders, over Iran. Er moeten, vindt het parlement in de woorden van Afshin Ellian, "harde sancties tegen [de] ayatollahs" komen.
Volgens Ellian heeft elke partij voor sancties gestemd... behalve FVD. En dat maakt hem woest. Hij draait de stem van FVD zo dat het lijkt alsof FVD de ayatollahs steunt, hoegenaamd omdat ze een "strijd tegen het globalisme" strijden. Let wel, dat is dus wat Ellian zegt over Baudets beweegredenen, het is niet wat er werkelijk aan de hand is.
In een vervolgtweet laat Ellian zich nog verder gaan. "Wie nog steeds Baudet en zijn bende steunt," schrijft de Iraanse dissident, "moet zich zo spoedig mogelijk losmaken van deze partij. Deze partij is voor dictatuur naar model van China, Rusland, en nu ook de ayatollahs. Wat een stank verspreidt FVD."
Als je dit soort knotsgekke dingen schrijft zijn er twee mogelijkheden:
1. Je bent totaal geschift. Mogelijk omdat je gewoon niet goed bij je bakkes bent of omdat je zo obsessief bezig bent met één bepaald onderwerp dat je niet meer normaal kunt nadenken.
2. Je liegt bewust omdat je FVD wil beschadigen.
Ellian is natuurlijk de vader van een Kamerlid van de VVD. De VVD. De partij die Toeslagengezinnen kapot heeft gemaakt. Die ons uitlevert aan de EU. Die weigert huizen bij te bouwen. De partij die tijdens corona ons land veranderde in een gevangenis inclusief een avondklok. En ja, de partij die een premier levert die publiekelijk liegt. Voortdurend. En, tenslotte, de partij die de rechtsstaat heeft afgeschaft in ons land.
Als dát je partij is heb je vooral het recht niet een andere partij ervan te beschuldigen dat ze een "dictatuur" wil invoeren. En zeker niet FVD. FVD heeft zich de afgelopen jaren in eigen land juist steeds weer keihard verzet tegen alle maatregelen die de staat meer macht oplevert en die de burger vrijheid kost. 
De beschuldiging dat FVD voor een "dictatuur" is in Nederland is volstrekt bezopen. Echt geschift.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Waarom de partij dan tegen allerhande sancties tegen allerhande landen is? Nou, ik denk dat het eigenlijk best simpel is. Sancties leveren bevolkingen altijd meer problemen op dan heersers. Regimes bestraf je er maar heel weinig mee. Die blijven toch wel aan de macht. Zij zijn en blijven toch wel rijk. Het zijn de gewone burgers die eronder lijden, steeds weer.
Daarnaast is er ook nog de gedachte - niet schrikken - dat het ons eigenlijk niet zoveel aangaat wat er in andere landen gebeurt. Dat het aan de mensen zelf is om daar iets aan te doen als het ze niet zint; dat het aan óns is om de boel in óns land te veranderen en aan hén om de boel in hún land te veranderen.
Gek he?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten