Marianne Zwagerman in Op Zijn Kop: Het politiek meten met twee maten neemt in dit land angstaanjagende vormen aan

Marianne Zwagerman in Op Zijn Kop: Het politiek meten met twee maten neemt in dit land angstaanjagende vormen aan

Marianne Zwagerman. Bron: Screenshot SGP / YouTube.

Marianne Zwagerman, columnist voor de Telegraaf, stelt een goede vraag in de podcast Op Zijn Kop van Powned. Zou Rachid Guernaoui ook 16 maanden de cel in moeten als hij voor D66 wethouder was geworden? Natuurlijk niet het meten met 2 maten neemt in dit land angstaanjagende vormen aan vindt Zwagerman.

Precies. Meten met twee maten, de hypocrisie, de selectieve verontwaardiging, wat niet alleen hier gebeurd maar op heel veel vlakken. Bah! Bij Neelie Kroes, maar ook bij Annemarie Jorritsma. Jorritsma vloog als minister van economische zaken met een Groningse aannemer naar de Wereldkampioenschappen Schaatsen in zijn privévliegtuig, De Groningse aannemer betaalde het snoepreisje. Waarom mag dit wel? Blijkbaar gelden voor leden van het partijkartel andere maatstaven dan voor politici die niet bij het partijkartel willen horen.

De Haagse corruptiezaak laat zien dat het belangrijk is dat iedereen een gelijke behandeling onder de wet krijgt, ongeacht hun achtergrond of politieke affiliatie. In steeds meer gevallen lijkt er sprake te zijn van het meten met twee maten bij de toepassing van de wet, en dit is een zorgwekkende ontwikkeling.

Een eerlijke en onpartijdige rechtsstaat is gebaseerd op de principes van gelijke behandeling onder de wet en gelijke toegang tot justitie. Als mensen het gevoel hebben dat ze op basis van hun achtergrond of politieke affiliatie ongelijke behandeling ondergaan, dan wordt het vertrouwen in de rechtsstaat aangetast en ontstaat er onzekerheid en onvrede onder de bevolking. Dit gebeurt nu bij de politieke vervolging van Richard de Mos en Rachid Guernaoui (Hart voor Den Haag).

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Het is daarom belangrijk dat de rechtsstaat zorgvuldig en eerlijk functioneert, zodat iedereen vertrouwen heeft in de rechtspraak en weet dat ze gelijke behandeling onder de wet krijgen. Helaas is onze rechtstaat in verval geraakt onder twaalf jaar Rutte.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties