Antisemitische leuzen geprojecteerd op het Anne Frank Huis: Media schuiven het af op "extreem rechts"

Antisemitische leuzen geprojecteerd op het Anne Frank Huis: Media schuiven het af op "extreem rechts"

Een projectie die recent op het Anne Frank Huis in Amsterdam te zien was wordt onderzocht door de politie. In de tekst wordt een verband gelegd tussen Anne Frank en een balpen. Dit zou te maken hebben met een complottheorie. Anne Frank zou haar dagboek niet zelf hebben geschreven, de balpen is volgens de theorie pas na de oorlog geproduceerd. Inmiddels is er aangifte gedaan door de Anne Frank Stichting. Ook burgemeester Femke Halsema heeft gereageerd en noemt de projectie “onversneden antisemitisme”.

“Ik ben geschokt en woedend over deze laffe, verwerpelijke daad. Uitermate lafhartig en pijnlijk, voor de overlevenden, de nabestaanden van de slachtoffers van de Holocaust, de hele Joodse gemeenschap en iedereen die weet waartoe haat, racisme en intolerantie leiden.” Aldus Halsema. De Burgemeester van Amsterdam staat in contact met de politie, justitie en de Joodse gemeenschap. Halsema hoopt dat de daders snel worden gepakt en dat de nagedachtenis van Anne Frank “niet bezoedeld” mag worden door “kwaadaardigheid van extremisten.”

Het Parool weet schijnbaar al exact waar het probleem ligt. Rechts-extremisme is de oorzaak van deze daad evenals de projectie eerder op de Erasmusbrug in Rotterdam. Volgens het Parool zou de video van de projectie op het Anne Frank Huis gedeeld zijn in een Telegramkanaal met de naam “The Laser Nazi Bunker”. Het is dan ook makkelijk om links krantje gelijk te wijzen naar “extreem rechts”. Een reportage over “extreem links” is zelden zo kritisch en standvastig als bij het nieuws wat naar buiten komt over zowel de projectie op de Erasmusbrug als ook de recente projectie op het Anne Frank Huis.

Er is nog niemand opgepakt, er is nog veel onduidelijk maar de media weet het zeker: "extreem rechts" is verantwoordelijk voor de projectie. Overigens valt er over te discussiëren in hoeverre de leuzen op de Erasmusbrug aangemerkt kunnen worden als “extreem rechts”. Laten we vooral ook niet voorbij gaan aan alle idiote acties die extreem links op hun geweten hebben. Een paar kinderachtige leuzen op een brug projecteren of bijvoorbeeld een restaurant met geweld bezetten is namelijk nogal een verschil.

Lees meer over:
Extreemrechts Anne Frank

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties