netherlands gf6d45632f 1920

Utrechtse restaurants zwichten voor geweld van Active for Justice, “We worden in de steek gelaten door de gemeente en politie”

Binnenlandjan 24 2023, 19:00
In Utrecht zijn verschillende restaurants gezwicht voor dierenactivisten. ‘Foie gras’ gaat bij een aantal restaurants van het menu verdwijnen na hevige protesten van Active for Justice eerder deze maand. Horecaondernemers voelen zich in de steek gelaten door de gemeente en politie.
Een Utrechtse restauranthoudster laat aan RTV Utrecht weten dat ze het Franse gerecht van de kaart hebben gehaald, niet vanwege mogelijk dierenleed maar vanwege de veiligheid. De dierenactivisten hielden eerder deze maand het restaurant bezet waarbij zes actievoerders werden aangehouden. Afgelopen zaterdag keerde de activisten terug maar bleven ditmaal voor de deur staan.
De demonstraties van de dierenactivisten hebben grote impact op de restauranthoudster en haar familie. "Ik kan al een tijd niet werken door alle emoties, ik bepaal zelf wat er op het menu staat, maar ik voel me in de steek gelaten door de gemeente en politie. Mijn zoon woont boven het restaurant en ik moet de beveiliging zelf regelen."
De dierenactivisten hebben al aangegeven niet te gaan stoppen met de acties. "We zijn er volledig van overtuigd dat we met al onze fantastische mensen de campagne gaan winnen. Foie gras moet en zal verdwijnen." Daarmee wordt maar weer eens duidelijk dat links-extreemisme voor de zoveelste keer met zachte hand wordt aangepakt. Hardwerkende ondernemers worden geterroriseerd door dierenactivisten en zowel de politie als de gemeente laat ze vervolgens volledig aan hun lot over. De enige optie die er nog overblijft is zwichten voor de intimidaties van extreem-links. Het serveren van ‘foie gras’ is in Nederland niet verboden. Enkel de productie van het Franse gerecht is verboden maar het importeren en verkopen is gewoon toegestaan.
De dierenactivisten kiezen er niet voor om via de politiek een eventuele wetswijziging er door te krijgen maar terroriseren veel liever de plaatselijke horecaondernemer en restauranthouder om zo hun standpunt duidelijk te maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten