39095060964 af138b0c13 c

COC voorzitter Astrid Oosenburg over de veiligheidssituatie van wetenschapper Laurens Buijs op de universiteit: ''If you can’t stand the heat, get out of the kitchen''

Binnenlandjan 25 2023, 9:45
Onze columnist Paul Cliteur heeft er al aandacht aan besteed dat de werkomgeving op de universiteiten voor hoogleraren en docent snelen onveilig dreigt te worden door de wokewaanzin. Het is inmiddels al zo erg geworden dat sociaal-wetenschapper Laurens Buijs (UvA) vreest voor zijn veiligheid op de universiteit. De reactie van COC-voorzitter Astrid Oosenburg maakt de situatie er niet beter op met haar opmerking: ''If you can’t stand the heat, get out of the kitchen.'' Dit is natuurlijk een opvallende opmerking van de voorzitter van het COC die normaal altijd vooraan staan om te preken voor inclusie, diversiteit en tolerantie

Ik maak mij zorgen over mijn veiligheid op de UvA-campus door woede van studenten die door bestuur UvA worden beschermd terwijl ik word veroordeeld. Heb hulp gevraagd van Raad van Toezicht van de UvA maar zij weigeren gesprek en laten me zwemmen.

1.5K
Reply
Gisteravond schreef de sociaal-wetenschapper Laurens Buijs op Twitter dat hij zichzelf zorgen maakt over zijn veiligheid op de UvA-campus door de woede van studenten die door het UvA bestuur worden beschermd terwijl hij wordt veroordeeld. Hij Heeft hulp gevraagd aan de Raad van Toezicht van de UvA maar zij weigeren een gesprek en laten hem zwemmen. Een twitteraar vroeg hem of hij bang is dat hij fysiek zal worden aangevallen op de universiteit. Buijs gaf aan hier wel bang voor te zijn.

Dreiging goedpraten. Deze vrouw is voorzitter van het COC. Een belangenvereniging die mede voor homo’s op dient te komen. Voor homo’s en voor verschillende inzichten. Inclusie is een hol begrip op deze manier. Leden van het COC: stem haar weg.

6
Reply
De reactie hierop van de COC voorzitter en oud-PvdA Kamerlid Astrid Oosenburg is opmerkelijk en zorgt voor een stroom van kritiek aan haar adres. Zo reageert steunfractielid Partij voor Ouderen en Veiligheid Zaanstad Lars Drenth dat het een schande is dat Oosenburg dreiging goedpraat en twittert: ''Deze vrouw is voorzitter van het COC. Een belangenvereniging die mede voor homo’s op dient te komen. Voor homo’s en voor verschillende inzichten. Inclusie is een hol begrip op deze manier. Leden van het COC: stem haar weg.''
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Eric Bart ziet het goed dat de houding van Oosenburg geen positieve reclame is voor het COC en de homo emancipatie. Als de leden van het COC deze intolerantie tolereren dan is het COC niet langer een serieuze gesprekspartner voor de politiek en andere overheidsinstellingen. Deze mevrouw kan beter de eer aan zichzelf houden en opstappen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten