Minister De Jonge ontbreekt bij debat persvrijheid en persveiligheid: Martin Bosma (PVV) baalt

Minister De Jonge ontbreekt bij debat persvrijheid en persveiligheid: Martin Bosma (PVV) baalt

PVV-Tweede Kamerlid Martin Bosma heeft vandaag zijn onvrede geuit over de afwezigheid van minister Hugo de Jonge bij het debat over persvrijheid en persveiligheid. Bosma had gehoopt dat De Jonge, samen met D66-staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media, aanwezig zou zijn. De reden achter zijn verzoek was de wens om opheldering te krijgen van De Jonge over diens uitspraken met betrekking tot een column van Marianne Zwagerman in de Telegraaf.

De Jonge heeft de column als kwaadaardig bestempeld en het een schande genoemd dat Zwagerman een podium krijgt. Dit standpunt van de minister is absoluut onbegrijpelijk en roept veel vragen op. Het is absurd dat De Jonge zich zo negatief uitlaat over een columniste en haar recht op vrije meningsuiting. Als een vergelijkbare situatie zich zou voordoen in Hongarije of Polen, zou de wereld te klein zijn en zou er terecht ophef ontstaan. Maar hier in Nederland lijkt De Jonge er ongestraft mee weg te komen.

Martin Bosma wilde niets liever dan minister De Jonge in de Kamer ontbieden om hem ter verantwoording te roepen voor zijn ongepaste uitlatingen. Het is cruciaal dat politici, vooral ministers, duidelijkheid verschaffen over hun opvattingen en handelen met betrekking tot persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting. Het is dan ook zeer teleurstellend dat een meerderheid in de Kamer het verzoek van Bosma heeft geweigerd. Dit getuigt van een gebrek aan transparantie en verantwoordingsplicht binnen onze volksvertegenwoordiging.

Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het mediakartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe (of direct op de bank: Liberty Media, NL95RABO0159098327, ovv 'donatie DDS' plus emailadres).

De afwezigheid van minister De Jonge en het gebrek aan steun voor het verzoek van Bosma benadrukken de noodzaak van een kritische blik op de politieke cultuur in Nederland. Het is hoog tijd dat politici verantwoordelijkheid nemen voor hun woorden en daden, en het recht op vrije meningsuiting en persvrijheid waarborgen. De afwijzing van het verzoek om minister De Jonge aanwezig te laten zijn bij het debat is een zorgwekkende ontwikkeling die het vertrouwen in de politiek verder ondermijnt. Het debat begint vanmiddag om 16:00 uur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties