NASA doorbreekt het stigma rond UFO-waarnemingen tijdens openbare vergadering

NASA doorbreekt het stigma rond UFO-waarnemingen tijdens openbare vergadering

Het fenomeen van ongeïdentificeerde vliegende objecten (UFO's) heeft de afgelopen decennia veel aandacht getrokken. Tijdens een recente openbare vergadering met ruimte-onderzoekers werden ongeveer 800 mysterieuze incidenten besproken die gemeld zijn. Interessant genoeg blijkt slechts een klein percentage van deze meldingen daadwerkelijk als "echt abnormaal" of onverklaard te worden beschouwd. Om deze raadselachtige incidenten verder te onderzoeken en het stigma rond UFO-waarnemingen te doorbreken, heeft NASA in 2022 een panel opgericht dat zich richt op deze kwesties.

Het panel van NASA heeft als doel om deze mysterieuze incidenten uit de taboesfeer te halen en meer aandacht te besteden aan UFO's of, wetenschappelijk gezegd, UAP's (Unidentified Aerial Phenomena). Het is de hoop van de ruimtevaartexperts dat deze verschuiving in aandacht ervoor zal zorgen dat piloten en anderen die vreemde objecten in de atmosfeer waarnemen, zich comfortabeler voelen om melding te maken van hun waarnemingen. Op dit moment is er nog steeds een stigma verbonden aan UFO-waarnemingen, waardoor mensen terughoudend zijn om ze te melden uit angst om als "gek" te worden bestempeld. Het wetenschapsteam ziet dit als een gemiste kans, omdat het zonder toegang tot uitgebreide gegevens bijna onmogelijk is om deze waarnemingen te verifiëren of te verklaren.

Tijdens de vergadering benadrukte de topvrouw van NASA ook de uitdagingen waarmee ruimte-onderzoekers te maken krijgen, zoals digitale intimidaties. Ze merkte op dat dergelijk gedrag de wetenschappelijke vooruitgang belemmert en anderen ontmoedigt om dit belangrijke onderwerp verder te bestuderen. Om meer openheid en begrip te bevorderen zullen er in de toekomst nog meer openbare bijeenkomsten worden georganiseerd. Het panel van NASA heeft aangekondigd dat ze eind juli een rapport zullen publiceren met concrete bevindingen en uitkomsten van verschillende mysterieuze meldingen. Ze benadrukken dat ze niet zullen onderschatten wat de natuurlijke wereld te bieden heeft en dat er nog veel te ontdekken valt.

Het Pentagon heeft vorig jaar ook een opmerkelijk rapport vrijgegeven, inclusief beelden, waarin 143 waarnemingen sinds 2004 van militaire piloten werden beschreven. Deze waarnemingen zijn moeilijk te verklaren en laten ruimte voor de mogelijkheid van buitenaards leven.

Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.

Lees meer over:
Verenigde Staten Pentagon NASA

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties