Pim_Fortuyn_ _May_4 1

Nederland herdenkt Pim Fortuyn 21 jaar na brute moord

Politiekmei 06 2023, 15:00
Op deze dag, 6 mei, herdenkt Nederland de tragische dood van Pim Fortuyn, die 21 jaar geleden door Volkert van der Graaf werd vermoord. Fortuyn was een visionair politicus en een van de bekendste Nederlanders van zijn tijd. Zijn dood schokte het land en markeerde het begin van een nieuw tijdperk in de Nederlandse politiek.
Verschillende partijen en individuen hebben staan vandaag stil bij het leven en werk van Pim Fortuyn. Op het plein in Rotterdam, waar het standbeeld van Fortuyn staat, gaan zich mensen in het zwart gekleed verzamelen. Om 18:05 uur wordt er twee minuten stilte gehouden ter nagedachtenis aan Fortuyn.
Het gedachtegoed van Fortuyn leeft nog steeds voort in de Nederlandse politiek. Zijn ideeën over immigratie, integratie en veiligheid zijn nog steeds relevant en worden nog steeds besproken. Verschillende partijen, waaronder Forum voor Democratie, PVV en BVNL, zijn trouw gebleven aan het Fortuynisme en dragen het gedachtegoed van Fortuyn uit.
Hoewel de moordenaar van Fortuyn, Volkert van der Graaf, zijn straf heeft uitgezeten en zijn leven weer heeft opgepakt, blijft de herinnering aan Fortuyn levendig. Fortuyn was een unieke persoonlijkheid in de Nederlandse politiek en zal voor altijd herinnerd worden als een man die durfde te zeggen waar het op stond.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
De herdenking van Fortuyn vandaag is een moment om stil te staan bij de betekenis van zijn leven en werk voor de Nederlandse samenleving. Het is ook een moment om te reflecteren op de huidige politieke situatie en te kijken naar wat we kunnen leren van de erfenis van Pim Fortuyn.
Wat een tuig. Zelfs na een moord kunnen zijn tegenstanders Pim Fortuyn niet met respect behandelen. AIVD en NCTV blijf vooral wegkijken voor het gevaar van extreemlinks. 21 jaar geleden kwamen de kogels van links en vandaag de dag komt de agressie ook weer van links.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten