arboretum market austin texas 2020

Schutter gedood door politie na dodelijke schietpartij in winkelcentrum Texas: negen doden, zeven gewonden

Buitenlandmei 07 2023, 11:00
Op zaterdag heeft een schietpartij in een winkelcentrum in Allen, Texas, de levens van negen mensen geëist, inclusief de schutter. Zeven mensen raakten gewond, waarvan drie zich in kritieke toestand bevinden. De politie van Allen heeft bevestigd dat de vermoedelijke schutter door een politieagent is neergeschoten.
Er is nog geen informatie beschikbaar over de identiteit van de dader of zijn motieven. Ooggetuigen meldden dat de schutter volledig in het zwart gekleed was en tactische uitrusting droeg, zoals een kogelvrij vest. De schutter schoot onwillekeurig om zich heen. De gewonden die naar ziekenhuizen in de omgeving zijn overgebracht variëren in leeftijd van 5 tot 61 jaar.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Het was op het moment van de schietpartij erg druk in het winkelcentrum. Op beelden van lokale tv-zenders is te zien hoe bezoekers in paniek het winkelcentrum ontvluchten. Volgens ooggetuigen lagen er meerdere lichamen op de grond, bedekt met witte lakens en in plassen bloed. Er zouden ook kinderen onder de slachtoffers zijn.
De politie heeft laten weten dat ze ervan uitgaat dat de dader alleen handelde en dat er geen sprake is van een tweede schutter. Het Gun Violence Archive meldt dat dit jaar al 198 massaschietpartijen hebben plaatsgevonden in de Verenigde Staten, schietpartijen waarbij vier of meer mensen gewond raken of gedood worden, de schutter niet meegerekend, aldus de non-profitorganisatie.
Dit tragische incident benadrukt de urgentie van maatregelen om het aantal massaschietpartijen in de Verenigde Staten te verminderen. Het is aan de autoriteiten en beleidsmakers om te werken aan effectieve oplossingen om dergelijke tragedies in de toekomst te voorkomen en de veiligheid van burgers te waarborgen.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten