shutterstock 2129618216

Verstappen optimistisch ondanks tegenslag in kwalificatie Grand Prix Miami

sportmei 07 2023, 12:00
De Grand Prix in Miami beloofde voor Max Verstappen een bloedsnel weekeinde te worden. De Nederlander was het hele weekeinde goed onderweg, maar start de race op zondag toch vanaf plek negen. Na zijn mislukte kwalificatie stak hij de hand in eigen boezem en gaf hij toe dat het zijn eigen fout was.
Hoewel Verstappen zich had kunnen verschuilen achter het feit dat hij geen laatste, snelle ronde kon rijden na de crash van Charles Leclerc, wees hij direct op het feit dat hij zelf een fout had gemaakt in zijn eerste run. Hij zat een beetje van de ideale lijn af en had last van wat onderstuur, waardoor hij zijn ronde af moest breken. Hij hoopte dat er geen rode vlag zou komen, maar dat gebeurde toch.
Toch vond Verstappen niet dat zijn team iets te verwijten viel. Hij gaf aan dat hij zelf een fout had gemaakt en dat het team niet had kunnen voorspellen dat hij deze fout zou maken. Op een stratencircuit zit iedereen op de limiet en kunnen dit soort dingen gebeuren, net als de crash van Charles. Verstappen benadrukte dat het hele weekeinde heel snel was geweest en dat zijn snelste tijd in Q2 zelfs genoeg was geweest voor pole position.
Hoewel Verstappen zelf dus niet tevreden was met zijn kwalificatie, wist zijn teamgenoot Sergio Pérez wel de pole position te bemachtigen. Verstappen zal zondag vanaf plek negen starten en zal moeten knokken om zo hoog mogelijk te eindigen in de race. Die race op het stratencircuit rond het Hard Rock Stadium in de Amerikaanse stad Miami begint vanavond om 21.30 uur Nederlandse tijd.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten