2048px breda terras grote markt

JFVD-Borrel met Rob Mutsaerts was een succes: "Rechtse clubs zijn eigenlijk altijd hartstikke gezellig, leuker dan bij linkse partijen waar altijd zuurpruimen tussen zitten!”

Politiekmei 07 2023, 13:00
Op zaterdagavond gaf Rob Mutsaerts, hulpbisschop van Den Bosch, zijn kroegcollege voor de jongerenafdeling van Forum voor Democratie in een zaaltje in het centrum van Breda. Voorafgaand aan de lezing was er veel ophef ontstaan, maar er was geen sprake van onrust tijdens de lezing zelf. Een journalist probeerde verslag te doen van het evenement, maar werd niet toegelaten.
Zoals wel vaker wordt alles weer in de extreem rechtse hoek getrokken door de wel bekende linkse journalisten en politici. Ook Chris Aalberts liet zich weer van zijn slechtste kant zien naar aanleiding van de aangekondigde borrel. “Pardon? De katholieke kerk zoekt aansluiting bij de grootste fascistische beweging sinds de NSB?” Aldus Aalberts via Twitter.
De lezing trok een kleine, fanatieke groep mensen aan en er was geen sprake van beveiliging of demonstranten. ,,Er waren uiteindelijk meer dan 30 mensen. Mooie opkomst.” Aldus de organisatie. Het college begon een half uur later dan gepland en duurde tot ongeveer 20.30 uur. Na afloop van de lezing werd Mutsaerts geïnterviewd door de journalist en vertelde hij blij te zijn dat hij door Forum voor Democratie was uitgenodigd. Hij begreep de discussie over zijn komst niet en zei dat hij overal spreekt waar hij wordt uitgenodigd, zoals eerder ook bij D66. Hij gaf aan dat de framing van de media over zijn komst beroerd was en dat hij zich iets bij de onvrede van de mensen kon voorstellen.
Mutsaerts had de lezing gegeven omdat hij was uitgenodigd door een jongen die hij als misdienaar had gehad toen hij priester was in Heeze. Verder kende hij niemand in het zaaltje. Wel valt het Musaerts op dat een borrel bij “rechtse clubs eigenlijk altijd hartstikke gezellig zijn, leuker dan bij linkse partijen waar altijd wel wat zuurpruimen tussen zitten.”
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten