amsterdam bijlmer arena stationsbord

Daders Gewelddadige mishandeling Station Bijlmer Arena nog altijd niet gevonden: Politie roept getuigen op zich te melden

Binnenlandmei 07 2023, 17:00
De zoektocht naar de daders van een brute poging tot doodslag op het station Bijlmer Arena in Amsterdam gaat nog altijd door. Het slachtoffer werd vrijdagavond door een grote groep aangevallen en op het spoor geduwd. De politie heeft beelden van de verdachten vrijgegeven, maar omdat ze vermoedelijk van jonge leeftijd zijn, zijn hun gezichten onherkenbaar gemaakt. De burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, heeft het incident veroordeeld en roept getuigen op om zich te melden.
Het geweldsincident vond plaats op vrijdagavond om 21.25 uur op het station Bijlmer Arena in Amsterdam. Op beelden van het incident is te zien dat het slachtoffer, dat nog steeds niet geïdentificeerd is, hard geschopt en geslagen werd door een groep mensen. Op een gegeven moment werd hij zelfs op het spoor geduwd. De politie beschouwt het als een poging tot doodslag en is dringend op zoek naar getuigen en informatie.
De politie heeft beelden van de verdachten vrijgegeven, maar hun gezichten zijn onherkenbaar gemaakt omdat ze vermoedelijk van jonge leeftijd zijn. De politie zal de beelden later eventueel herkenbaar delen als dat nodig blijkt te zijn. Burgemeester Halsema heeft het geweldsincident veroordeeld en roept getuigen op om zich te melden en de beelden niet verder te verspreiden.
De NOS laat zich ook niet van hun beste (journalistieke) kant zien. Zo spreekt de Staatsomroep over een “vechtpartij”. Echter van een zogenaamde vechtpartij is nooit spraken geweest aangezien één persoon door meerdere “jongeren” mishandeld is. We kunnen dus zéker niet spreken over een vechtpartij maar gewoon een ordinaire mishandeling. PVV-leider Geert Wilders noemt de situatie een "Multiculturele hel".
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten