geld lenen waar moet je op letten

Nog even volhouden: kabinet kijkt pas in augustus of maatregelen tegen koopkrachtverlies nodig zijn

Politiekjun 03 2022, 17:00
Het kabinet wil pas in augustus kijken of er meer maatregelen nodig zijn om (extra) koopkrachtverlies op te vangen. Als de benzineprijs de komende maanden door blijft stijgen dan hebt u daar maar gewoon mee te dealen!
Vicepremier Carola Schouten gaf na afloop van de wekelijkse persconferentie aan dat er pas in augustus opnieuw zal worden gekeken naar de koopkracht. Geen ideeën, geen plan. Gewoon lekker afwachten, daar is dit kabinet goed in.
Het lijkt wel dezelfde strategie als tijdens de coronapandemie. Toen keek men ook alles lekker rustig aan, wachtte de cijfers af en begon toen pas met nadenken over eventuele stappen die konden worden ondernomen. Dat duurde meestal dan ook weer een hele tijd en bleek men royaal te laat.
Dit keer is het niet anders. In augustus krijgen ze de cijfers van het Centraal Planbureau (via De Telegraaf), terwijl iedereen al aan kan voelen dat het voor de Nederlandse onderklasse ronduit rampzalig gaat worden. De benzineprijs is torenhoog, de energieprijzen schieten door het dak. De inflatie is nog altijd meer dan 10 procent en met een beetje pech krijgen ze nog wel een belastingverhoging voor de kiezen. Maar nee, laten we eerst even rustig wachten op de cijfers, want misschien valt het allemaal wel mee!
Waar 'gelukkig' wel tijd, geld en ruimte voor is zijn die belachelijke klimaatmaatregelen. Op korte termijn koopkrachtverlies tegengaan lukt niet, maar voorsorteren op verplichte warmtepompen (en dus isoleren van het huis) kan prima.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Half Nederland kan dus de komende maanden lekker 'tank tripjes' blijven plannen naar België en Duitsland, waar daar lukt het ze wel om de accijns fatsoenlijk omlaag te krijgen. Zul je zien dat het kabinet straks gaat lopen janken dat de overheid te weinig inkomsten krijgt en ze de begroting (weer) niet rond kunnen krijgen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten