NPO-programma Buitenhof discrimineert bepaalde politieke partijen: geen FVD, PVV, BVNL of PvdD

NPO-programma Buitenhof discrimineert bepaalde politieke partijen: geen FVD, PVV, BVNL of PvdD

Het nieuws dat Buitenhof, het NPO-programma dat bekendstaat om zijn objectieve en neutrale journalistiek, in 2022 geen enkel Kamerlid van FVD, PVV, Partij voor de Dieren of BVNL aan tafel heeft gehad, heeft binnen de politieke gemeenschap veel stof doen opwaaien. Terwijl CDA'ers 16 keer mochten langskomen, VVD'ers 15 keer, PvdA'ers 13 keer en D66'ers 10 keer, bleven de genoemde partijen achterwege.

Als zogenaamd objectief en neutraal nieuwsprogramma is het de rol van Buitenhof om een platform te bieden aan alle politieke partijen, zodat de kijkers in staat zijn om een weloverwogen beslissing te maken bij de verkiezingen. Door het ontbreken van deze partijen wordt de kijker echter beperkt in zijn of haar kijk op de politieke situatie.

FVD-leider Thierry Baudet heeft gereageerd op deze ronduit schokkende cijfers - cijfers van een tv-programma dat gemaakt wordt van ons belastinggeld.

"Zó bang zijn ze," schrijft hij op Twitter. "Zó ontzéttend bang. Dat ze mij NOOIT MEER durven uitnodigen. Want ik lul ze allemaal onder tafel en doorkruis het zorgvuldig in stand gehouden narratief over de schandalige immigratie, de klimaatonzin, de coronagekte, de oorlogshitserij tegen Rusland, etc."

Zijn uitspraak roept de vraag op of er mogelijk sprake is van vooroordelen of vrees bij Buitenhof om bepaalde politieke stemmen aan tafel te hebben.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Het is belangrijk dat nieuwsprogramma's als Buitenhof een eerlijk en objectief beeld geven van de politieke situatie in Nederland. Dit betekent dat alle politieke partijen een gelijkwaardige kans moeten krijgen om zich te presenteren aan de kijkers. Het is aan Buitenhof om ervoor te zorgen dat zij haar taak als neutraal platform op een adequate manier uitvoert, zodat de kijkers een weloverwogen keuze kunnen maken bij de verkiezingen.

Volg ons op Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties