Sylvana Simons begint het nieuwe jaar met haat en onbeheersbaarheid

Sylvana Simons begint het nieuwe jaar met haat en onbeheersbaarheid

Politiekjan 01, 15:00
Het is triest om te zien dat Sylvana Simons, leider van de politieke partij BIJ1, het nieuwe jaar is begonnen met het uiten van haat en het wegzetten van haar critici als anonieme lafbekken. Want ja, dat is hoe mevrouw Simons het nieuwe jaar begint. Met een schoffering van andersdenkenden.
Twee uur nadat ze trots tweette dat ze door de extreemlinkse krant Trouw is benoemd tot beste debater van 2022 ging ze los.
"1 januari, half 11 in de ochtend en sommige tweeps hebben hun haat quotum voor het hele jaar alweer gehaald," aldus de diva. "Het is bijna knap. Newsflash: ook dit jaar ben je niet cool met je (anonieme) gestook."
Dit is een perfect voorbeeld van hoe sommige politieke leiders hun positie gebruiken om alle critici weg te zetten als engnekken, gevaarlijk, haters en erger. Simons is een volksvertegenwoordiger, een parlementariër. In die hoedanigheid moet ze er gewoon tegen kunnen dat er mensen zijn die het oneens zijn met haar - en die haar, soms ook op onbeschofte wijze, aanvallen.
Het is ook zorgelijk om te zien dat Simons zichzelf als "beste debater" in de Tweede Kamer laat noemen, terwijl ze met enige regelmaat haar zelfbeheersing verliest tijdens debatten en witheet van woede reageert. Dit is een teken van zwakte en onprofessionaliteit, en het toont aan dat Simons niet in staat is om haar emoties te beheersen en op een constructieve manier te debatteren.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is belangrijk dat politieke leiders zich bewust zijn van hun woorden en gedrag, en dat ze zich altijd professioneel en respectvol gedragen, zelfs als ze het oneens zijn met de standpunten van anderen. Alleen op deze manier kunnen we een gezonde en productieve politieke sfeer creëren waarin alle ideeën en standpunten openlijk en respectvol kunnen worden besproken.
Misschien dat mevrouw Simons het nieuwe jaar kan gebruiken om deze belangrijke les te leren en die zich in de oren te knopen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten