shutterstock 2174173563

Sylvana Simons stoot christenen met opzettelijk 'feestdagen' noemen in plaats van kerst

Politiekdec 26 2022, 12:50
Sylvana Simons, Tweede Kamerlid en leider van de politieke partij BIJ1, heeft op Twitter bewust christenen een verbale schop gegeven door de hele tijd kerst maar 'feestdagen' te noemen. In plaats van kerst, wat natuurlijk een uitgesproken christelijke bijklank heeft, gebruikte ze continu de term 'feestdagen'.
Ze schreef bijvoorbeeld: "En dan nu m'n feestdagenoutfit aan voor het feestdagendiner. Gezellig bij de feestdagenboom feestdagenkadootjes uitpakken met stemmige feestdagenliedjes op de achtergrond. Ik twijfel nog tussen foute feestdagentrui of een sjieke feestdagenjurk. Wat dragen jullie deze feestdagen?"
Door de term 'feestdagen' zo excessief te gebruiken, lijkt het erop dat Simons bewust christenen wil beledigen omdat die natuurlijk vinden dat het kerst genoemd moet worden. Het gebruik van de term 'feestdagen' in plaats van 'kerst' kan gezien worden als een poging om de specifiek christelijke aspecten van deze tijd van het jaar te verdoezelen of te bagatelliseren.
Het is belangrijk om te benadrukken dat iedereen het recht heeft om zijn of haar eigen mening te hebben en dat het respectvol omgaan met anderen en hun overtuigingen essentieel is in een samenleving. Het gebruik van beledigende taal of het doelbewust kwetsen van anderen, ongeacht hun religieuze achtergrond, is onacceptabel en draagt niet bij aan een harmonieuze samenleving.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is ook belangrijk om te onthouden dat kerst viering niet alleen een christelijk feest is, maar ook een tijd van het jaar waarbij veel mensen van verschillende achtergronden samenkomen om tijd door te brengen met hun familie en vrienden. Het is een tijd van vrede en liefde, en het is belangrijk om dat te respecteren en te vieren, ongeacht onze verschillen.
Maar door zo bewust steeds maar weer "feestdagen" te gebruiken doet Sylvana precies het tegengestelde. Ze respecteert christenen en daarmee kerst over duidelijk niet; ze spuugt zelfs op ze.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten