screen shot 2022 12 31 at 152629

Kinderen buiten laten spelen? Zo doe je dat!

Economiejan 01 2023, 15:30
Waar vroeger de straten na schooltijd gevuld waren met touwtje springende en tikkertje spelende kinderen, is dat vandaag de dag wel even anders. Door de opkomst van technologie verkiezen veel kinderen de tablet en spelcomputers boven de speeltuin. Dat dit geen positieve ontwikkeling is, is iedereen het over eens. Kinderen ontwikkelen hierdoor niet volop hun motoriek, missen gezonde buitenlucht en ook het sociale aspect van samen buiten spelen gaat verloren.
Het is als ouder dan ook goed om je kind te stimuleren om wél buiten te spelen. Ze simpelweg naar buiten sturen is tip nummer één. Je zult namelijk zien dat kinderen creatief genoeg zijn om eenmaal buiten leuke spelletjes te verzinnen. Maar je kunt ze daarnaast ook de nodige handvaten bieden waarmee ze aan de slag kunnen. Welke spullen goed zijn om te investeren om jouw kroost lekker van de buitenlucht te laten genieten?

Nederland fietsland

Iets wat niet alleen leuk is in de kinderjaren, maar ook iets is wat een basisvereiste is in ons land is goed leren fietsen. Het is dan ook aan te raden hier op jonge leeftijd mee te beginnen. Eerst een driewieler, dan een fiets met zijwieltjes en vervolgens een echte fiets. Als kind is de fiets echter niet alleen een vervoersmiddel zoals bij volwassenen om je van a naar b te brengen, maar ook een tool om lekker mee te spelen. Een stoere crossfiets kan hier aan bijdragen, maar vergeet dan niet direct ook een fietshelm te bestellen.

Een gat in de lucht springen

Iets wat voor kinderen leuk is en vele jaren meegaat, is een trampoline. Het leuke hieraan is dat kinderen er op jonge leeftijd al mee kunnen beginnen en hier geen eindtijd aan zit. Zelfs voor volwassenen is een kwartiertje op een trampoline in de tuin springen al een goede work out. Dit is dan ook een perfecte investering om je kinderen meer buiten te laten spelen.

Klimtoestel

Heb je de luxe dat je over een eigen tuin beschikt? Kijk dan eens naar het investeren in een echt klimtoestel inclusief schommel en zandbak. Kinderen zijn hier dol op maar ze worden steeds minder verkocht. Help je kinderen een beetje op weg door mee te gaan in hun creativiteit door van oude lakens hutten onder het klimtoestel te bouwen en ze er te laten picknicken. Het succesvol buiten laten spelen van je kinderen valt of staat er mee met het meegaan in hun gedachtewereld.
Kortom, kinderen buiten laten spelen is werkelijk voor alles goed. Ook het af en toe goed vies worden is iets waar ze alleen maar van leren. Als ouders is het dan ook zaak dit te stimuleren. Doe dit echter wel met de juiste tools zodat je ze ook de mogelijkheid geeft om echt een leuke tijd te hebben buiten!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten